Zeker acht mensen zijn in Gaza om het leven gekomen door beschietingen tussen het Israëlische leger en de Palestijnse beweging Hamas.

Bij luchtaanvallen en een legeroperatie van het Israëlische leger in Gaza kwamen volgens Hamas en medisch personeel zeven mensen om het leven. Tijdens de operatie kwam ook een Israëlische soldaat om het leven, een andere soldaat raakte gewond.

Als reactie op de Israëlische aanval beschoot Hamas Israëlische gebieden met raketten. Daarbij raakte volgens Israël niemand gewond.

Volgens Hamas begon de Israëlische aanval met een beschieting vanuit een auto op een groep gewapende leden van Hamas. De auto sloeg daarna op de vlucht. Israël begon vervolgens met luchtaanvallen.

Het Israëlische leger heeft bevestigd dat er een actie in Gaza was en dat een soldaat is omgekomen. Over de details van de operatie is niets gezegd.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is vanwege het geweld zondagavond eerder teruggekomen van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog in Parijs. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!