De Israëlische sergeant Elor Azaria gaat in hoger beroep tegen de veroordeling van achttien maanden cel voor het doden van een gewonde 21-jarige Palestijnse aanslagpleger in Hebron in maart 2016.  

Azaria zal verdedigd worden door drie nieuwe advocaten omdat de advocaten die tot dusver aan de zaak werkten, menen dat de zaak ten einde is. 

"Wij zijn het er mee eens dat de veroordeling niet klopt, maar het einde van het traject in deze zaak is bereikt", leggen de advocaten uit. aan de Israëlische krant Haaretz.

Ze verklaarden dat Azaria een ''fantastische en niet voor mogelijk gehouden'' veroordeling heeft gekregen en suggereerden daarmee dat hij die beter niet op het spel kan zetten.

Roerloos

De hospik schoot de Palestijn in het hoofd, terwijl die gewond en roerloos op de grond lag. Dat werd op video vastgelegd door een mensenrechtenactivist. 

Afgelopen januari bevond de militaire rechtbank Azaria schuldig aan doodslag. De rechters die tot het vonnis kwamen, vinden dat hij geen enkele reden had om de Palestijn dood te schieten. "Hij maakte zichzelf tot rechter en beul", stond in het vonnis.

De aanklagers hadden een celstraf van drie tot vijf jaar geëist. De vader van de gedode Palestijnse aanslagpleger noemde het vonnis van anderhalfjaar "een grap". Hij pleitte op voorhand voor een levenslange gevangenisstraf. "De Israëlische autoriteiten lachen ons in ons gezicht uit. Een Palestijnse stenengooier krijgt een langere celstraf."