De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondag nieuwe veiligheidsmaatregelen aangekondigd voor de Westelijke Jordaanoever, vanwege recente aanslagen op Israëliërs door Palestijnen.

Netanyahu sprak over een blokkade van Hebron en omgeving in het zuiden van de Westelijke Jordaanoever. Die blokkade zou zo'n 700.000 mensen in het gebied treffen.

Ook verliezen mensen in het dorp Bani Naim, waar veel aanslagplegers vandaan kwamen, hun werkvergunning. 

Het leger in het Palestijnse gebied en de nederzettingen worden versterkt, zei de premier volgens het Duitse blad Der Spiegel.

Aanvallen

De maatregelen zijn genomen vanwege toegenomen geweld tegen Israëlische burgers. Vrijdag kwam een kind om het leven en raakte de moeder zwaargewond toen vermoedelijk Palestijnse daders het vuur openden op hun auto.

Donderdag stak een 19-jarige Palestijn een 13-jarig Israëlisch meisje in haar slaap dood. Dat gebeurde in de nederzetting Hebron.

Doden

Bij Palestijnse aanslagen zijn de afgelopen negen maanden 35 Israëliërs om het leven gekomen. Er kwamen in die periode meer dan 220 Palestijnen om het leven, veelal tijdens een eigen aanval.

Israël heeft eerder gereageerd op Palestijns geweld met luchtaanvallen op de Gaza-strook. Directe aanleiding waren raketaanvallen die de Palestijnen vanuit het gebied uitvoerden.