Politie en militairen grijpen in bij schietincidenten in Jeruzalem

De Israëlische politie heeft zondag twee Palestijnen doodgeschoten in Jeruzalem. Dat gebeurde volgens de politie nadat de mannen met automatische wapens het vuur hadden geopend bij een drukke ingang van de Oude Stad.

Bij twee andere incidenten werden nog eens drie Palestijnen gedood.

Zo schoten militairen volgens het leger twee tieners dood op de Westelijke Jordaanoever. Het duo zou stenen hebben gegooid naar auto's. Toen daarop soldaten arriveerden, zou een van de jongeren het vuur hebben geopend.

Een omwonende vertelde dat hij een kijkje ging nemen nadat hij schoten had gehoord. Vervolgens zag hij een van de jongens op de grond liggen. "Hij bewoog nog. Een soldaat schreeuwde dat ik afstand moest houden", zei de 56-jarige man. "Toen schoten ze op hem. Er werden misschien twaalf kogels afgevuurd."

Bij een controlepost buiten Jeruzalem werd nog een vijfde Palestijn gedood. Hij had volgens de politie geprobeerd een agent neer te steken.

Lees meer over:

Strijd om Tempelberg

Strijd om Tempelberg
Om de Tempelberg in Oost-Jeruzalem is immer strijd tussen Israël en de Palestijnen.

Onrust in Jeruzalem

Onrust in Jeruzalem
Jeruzalem is momenteel bijna dagelijks toneel van geweld.

Gaza-oorlog 2014

Gaza-oorlog 2014
Na de Gaza-oorlog die deze zomer uitbrak, brak er voor zowel Israël als de Palestijnen en relatief rustige, maar onzekere tijd aan.
Tip de redactie