Israëlische militairen hebben drie Palestijnen doodgeschoten bij de grens met de Gazastrook. Dat melden ziekenhuisfunctionarissen.

De militairen openden het vuur op een groep Palestijnen die stenen gooiden en autobanden in brand staken.

De stenengooiers deden mee aan een demonstratie die was georganiseerd uit solidariteit met Palestijnse slachtoffers van schermutselingen op de Westelijke Jordaanoever.

Volgens het Israëlische leger waren zo'n tweehonderd Palestijnen bijeengekomen bij het hek op de grens. Er raakten dertig mensen gewond.

Steekpartijen

In de Zuid-Israëlische stad Dimona zijn vrijdag vier Palestijnen neergestoken. De politie arresteerde een Israëliër als verdachte. Volgens de burgemeester van Dimona was de verdachte een inwoner van de stad en een ''bekende van de politie''.

In Jeruzalem liep een 14-jarige Israeliër steekwonden op, toen hij werd aangevallen door een Palestijn. De aanvaller werd kort na de steekpartij gearresteerd.

De afgelopen dagen waren er meer steekincidenten in Israël. Donderdag raakten onder anderen vijf mensen in Tel Aviv gewond door een man die hen met een schroevendraaier aanviel. De dader, volgens de politie een Palestijn, werd door een militair doodgeschoten.

Video: Zes Palestijnen gedood in Gaza door Israëlisch vuur