Israël heeft een Hamaslid tot driemaal levenslang veroordeeld voor zijn rol in de moord op drie Israëlische tieners vorig jaar op de Westelijke Jordaanoever. 

Dat meldt de BBC

Gilad Shaar (16), Naftali Frenkel (16) en Eyal Yifrach (19) stonden op donderdag 12 juni te liften nabij hun thuishaven Gush Etzion, een groep nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever. Ze werden ontvoerd en gedood. Hun lichamen werden op 30 juni gevonden in een veld bij de Palestijnse stad Halhul, ten noorden van Hebron.

Israëlische militairen doorzochten in de 2,5 week tussen de vermissing van de jongens en de vondst van hun lichamen meer dan 1.300 huizen op de Westelijke Jordaanoever. Honderden Palestijnen werden opgepakt. De dood van de tieners speelde ook een belangrijke rol in de Gazaoorlog die vervolgens losbarstte.

Hoessam Qawasmeh gold als de belangrijkste verdachte. Twee andere verdachten werden in september gedood door Israëlische troepen. Qawasmeh moet ook een compensatie van 63.000 dollar betalen aan de families van de gedode tieners. 

Video: Levenslang voor moord op Israëlische tieners

Achtergrond: Onzekere tijd voor Israël en de Palestijnen