Israël heeft woensdag raketten afgevuurd op de huizen van vier leiders van Hamas. Zeker zeven Palestijnen zijn om het leven gekomen door aanvallen door de Israëlische luchtmacht woensdag op de Gazastrook.

Israël verhevigde de aanvallen dinsdag omdat de beweging Hamas weigerde akkoord te gaan met een wapenstilstand en onderhandelingen. 

Door de aanvallen woensdag werd onder andere het huis van een van de leiders van Hamas verwoest. Het gaat om Mahmoud Zahar, die zich naar verluidt elders schuilhoudt. 

In totaal vuurde het leger 24 raketten af richting de Gazastrook. Volgens bronnen binnen het Israëlisch leger zouden er meer aanvallen worden voorbereid op Shuja'iyya.

Op Ashkelon, een badplaats op Israëlisch gebied, werden woensdagochtend ook raketten vanuit Gaza afgevuurd. In Be'er Tuvia raakte een vrouw licht gewond nadat een raket was ingeslagen.

Volgens de hulpdiensten zijn in negen dagen tijd 204 Palestijnen omgekomen door Israëlische bombardementen. Ongeveer 1.450 mensen zouden gewond zijn geraakt. Eén Israëliër is omgekomen. 

Conflict

Het conflict tussen Israël en Palestina laaide op na de moord op drie Israëlische tieners en de daaropvolgende ontvoering en moord op een Palestijnse jongen.

De Israëlische autoriteiten hebben tienduizenden burgers in het grensgebied tussen Gaza en Israël opgeroepen hun huizen te verlaten, vermoedelijk vanwege meer luchtaanvallen. Ook de patiënten van een revalidatiekliniek werden gewaarschuwd te vertrekken.

De directeur van het ziekenhuis heeft gezegd dat iedereen zal blijven. Er zouden vrijwilligers zijn aangekomen die willen dienen als menselijk schild.

Bekijk beelden:

Achtergrond: Hoe de dood van 3 Israëlische tieners de lont in het kruitvat was l Dossier Midden-Oostenconflict