AMSTERDAM - Microsoft heeft een speciaal team dat Office-klanten ervan moet weerhouden over te stappen op Google Apps.

Dat schrijft The Wall Street Journal.

De twee techgiganten hebben al eerder openlijk naar elkaar uitgehaald vanwege de webdiensten die zij allebei leveren aan bedrijven en overheden.

Met Google Apps en Office 365 krijgen klanten toegang tot software als Word, Outlook of Google Docs en Gmail.

Anti-Google team

Volgens de Amerikaanse zakenkrant werkt Microsoft achter de schermen hard aan een strijd tegen Google Apps. Zo zou er een speciaal 'Google Compete'-team in het leven zijn geroepen. Dit team moet klanten ervan weerhouden over te stappen op Google Apps.

The Wall Street Journal haalt een voorbeeld aan van een bedrijf dat uitgenodigd werd door Microsoft nadat het bekendmaakte te willen overstappen op de concurrent. Het bedrijf mocht langskomen op het hoofdkantoor van Microsoft en kreeg daar twee dagen lang allerlei informatie om zo overgehaald te worden bij Office te blijven.

Volgens Microsoft zijn de acties niet specifiek gericht op Google. "We nemen elke concurrentie serieus", aldus een woordvoerder. Microsoft heeft nog ruim 90 procent marktaandeel in bedrijfssoftware.

Ruzie

Eerder beschuldigde Microsoft Google er openlijk van niet de juiste certificaten te hebben om Google Apps te leveren aan de overheid. Google noemde die actie 'onverantwoord'. Later haalde Microsoft uit naar de concurrent door te stellen dat er 'geheime kosten' verbonden zitten aan Google Apps.