AMSTERDAM - Microsoft neemt Yammer over voor een bedrag van 1,2 miljard dollar (bijna 1 miljard euro). Dat heeft het Amerikaanse softwarebedrijf bevestigd.

Yammer, een bedrijf voor zakelijke sociale media, wordt hiermee onderdeel van de Microsoft Office-tak.

Er gingen al eerder geruchten dat Yammer zou worden overgenomen.

Huidig ceo David Sacks blijft leiding geven aan het bedrijf. Yammer mag zijn eigen softwareproducten onafhankelijk blijven ontwikkelen, maar de kans dat de software geïntegreerd wordt met die van Microsoft is vrij groot.

Yammer bestaat sinds 2008. Bedrijven kunnen een groep aanmaken waarbinnen medewerkers met elkaar kunnen communiceren door middel van korte tekstberichten, zoals bij Twitter. Yammer telt 5 miljoen gebruikers.

Melkkoe

Microsoft tracht internetdiensten te integreren in zijn bekende softwareproducten. Het kocht vorig jaar al voor 8,5 miljard dollar internetbelbedrijf Skype.

De Officeproducten zijn de melkkoe van Microsoft. Vorig jaar zorgden de programma's als Outlook, Word en Excel voor 60 procent van de winst van de softwaregigant.

Beleggers reageerden maandag niet bijzonder enthousiast op de overname van Yammer. In een negatieve markt ging het aandeel Microsoft 2,8 procent omlaag tot 29,84 dollar.