AMSTERDAM – Microsoft gaat in januari 2011 verschillende tablets aankondigen die draaien op Windows 7 en misschien zelfs Windows 8. Bovendien komt Samsung met een tablet met uitschuifbaar toetsenbord.

Dat bericht The New York Times op basis van verschillende bronnen binnen het bedrijf.

In januari is er in Las Vegas een conferentie waar verschillende nieuwe producten verwacht worden. Volgens de bronnen, betrokken bij de plannen van Microsoft, zal Steve Ballmer, CEO van het bedrijf, tablets aankondigen van onder meer Samsung en Dell.

Samsung

Zo komt Samsung naar verluidt met een tablet die dezelfde maat heeft als een iPad. De huidige tablet van Samsung, de Galaxy Tab, is een stuk kleiner. Bovendien zou het nieuwe apparaat een uitschuifbaar toetsenbord krijgen. Geruchten hierover doken eerder al op in Amerikaanse media.

Microsoft wilde niet ingaan op geruchten over producten die nog niet gelanceerd zijn. Volgens de bronnen hoopt Microsoft met de nieuwe tablets de strijd aan te gaan met de iPad van Apple, die momenteel de markt domineert.

Zakelijk gebruik

Een toegevoegde waarde van de Windowstablets zou zijn dat ze ‘verder gaan dan spelletjes spelen’. Volgens één van de bronnen gelooft Microsoft dat er een zakelijk publiek is dat een tablet wil voor het lezen van kranten en tijdschriften en daarnaast wil werken in Word, Excel en Powerpoint.

De verwachting is dat de tablets uitgerust worden met Windows 7. Eén van de bronnen weet echter tegenover The New York Times te melden dat Microsoft een nieuwe versie van het besturingssysteem zal lanceren. Mogelijk worden de eerste Windows 8-tablets dan al aangekondigd.