LOS ANGELES - Michael Jackson wordt dinsdag begraven op Forest Lawn, een keten van begraafplaatsen in het zuiden van Californië. De laatste rustplaats van de popster is vermoedelijk de vestiging in Hollywood Hills, een rijke buitenwijk van Los Angeles.

De begraafplaatsen van Forest Lawn zijn opgezet in de geest van de voormalige directeur Hubert Eaton: groen, ruim en luxe.

Op een van de vestigingen staat een grote pilaar met het motto van Eaton: ''Ik geloof in een leuke eeuwigheid.''

De kerkhoven zijn in de woorden van Eaton anders dan andere begraafplaatsen ''zoals licht anders is dan donker, zoals eeuwig leven anders is dan de dood''.

Bette Davis

Het kerkhof in Hollywood Hills is een afspiegeling van de gemeenschap: de begraafplaats wordt vooral bevolkt door muzikanten als Liberace en acteurs als David Carradine, Bette Davis, Buster Keaton en Stan Laurel.

Ook veel mensen die hun brood hebben verdiend met tekenfilms liggen er begraven, zoals Batman-bedenker Bob Kane, tekenfilmpionier Roy Disney en de stem van Woody Woodpecker, Grace Lantz.

De uitvaartplechtigheid van de in 1984 vermoorde zanger Marvin Gaye werd ook gehouden op Forest Lawn in Hollywood Hills. Na de crematie werd de as van de soulzanger uitgestrooid in de Grote Oceaan.