Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Jury is aan zet in misbruikzaak R. Kelly in Chicago

De jury in de rechtszaak tegen R. Kelly in Chicago is dinsdag begonnen met zijn overleg, melden Amerikaanse media. De juryleden hoorden de slotpleidooien aan van de advocaten van de Amerikaanse zanger en twee van zijn kompanen, die ook terechtstaan. Daarna trokken ze zich terug voor hun overleg.
Door onze entertainmentredactie

In totaal wordt de 55-jarige Kelly verdacht van dertien vergrijpen, waaronder het produceren van kinderporno, het verleiden van minderjarigen tot seks en het belemmeren van de rechtsgang. Hij werd zelf niet als getuige gehoord.

Zijn twee partners worden verdacht van het terugkopen van oude seksvideo's uit de collectie van Kelly. Die video's zouden als bewijs kunnen dienen in een mogelijke zaak.

Tijdens de zaak werden ook beelden getoond die zijn gemaakt van het misbruik. Een van de belangrijkste getuigen is een vrouw die 'Jane' wordt genoemd. Zij was veertien jaar oud toen zij zou zijn verkracht door Kelly.

Zanger wordt al decennialang beschuldigd van misbruik

Kelly wordt al sinds de jaren negentig beschuldigd van (kinder)misbruik. Zelf heeft hij altijd gezegd onschuldig te zijn.

De zanger zit sinds 2019 vast. Eind juni werd hij in New York al schuldig bevonden aan onder meer het leiden van een organisatie die als doel had vrouwen en minderjarige meisjes te misbruiken.

Hij kreeg daarvoor dertig jaar gevangenisstraf opgelegd. Een eventuele straf in de huidige zaak in Chicago komt daar nog bovenop.


Lees meer over:

R. KellyMuziekMeToo

Aanbevolen artikelen