Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Acteur Fred Savage ontslagen na beschuldigingen van aanranding en intimidatie

Fred Savage heeft zich schuldig gemaakt aan aanranding en intimidatie en zou om die reden ontslagen zijn tijdens opnames van de reboot van de serie The Wonder Years. Dat vertellen enkele oud-collega's van de acteur anoniem aan het Amerikaanse tijdschrift The Hollywood Reporter.
Door onze entertainmentredactie

The Wonder Years is een sitcom over de ervaringen van een man die opgroeit in de Amerikaanse staat Alabama. De reboot van de serie heeft dezelfde insteek, maar richt zich op een zwarte familie in Alabama.

In mei werd bekend dat de 46-jarige Savage, die als kind een hoofdrol had in de originele serie, als producent en regisseur moest vertrekken bij The Wonder Years. Disney zei dat dit te maken had met beschuldigingen van wangedrag, maar gaf verder geen toelichting.

Kort daarna vertelden ingewijden aan The New York Post dat Savage naar aanleiding van de beschuldigingen veel aan zelfreflectie deed. Ook wist hij volgens hen dat hij "soms een eikel" kan zijn en zou hij "ontzettend veel steun" krijgen van vrienden en collega's.

Naar aanleiding van dat artikel besloten enkele vrouwen hun verhalen te delen met The Hollywood Reporter. Deze vrouwen hadden eerder al bij Disney aangeklopt over het vermeende wangedrag van Savage bij The Wonder Years. "De andere vrouwen en ik vinden dat mensen moeten weten wat het wangedrag was", legt een van hen uit.

Savage had opvliegend karakter en 'dode ogen'

Meerdere oud-collega's spreken van intimidatie en zeggen zich onveilig te hebben gevoeld bij Savage. Zo had hij volgens hen een opvliegend karakter en werden ze bang van zijn blik, die ineens kon veranderen. De dames zeggen dat hij dan "dode" ogen had.

Een andere vrouw beweert door de acteur op een toilet te zijn aangerand. "Hij drukte zijn mond met veel kracht op mijn mond. Hij probeerde aan mijn broek te zitten, maar ik kon hem wegduwen. Toen drukte hij zijn mond weer op de mijne, pakte mijn hand en trok die naar zijn kruis. Ik trok mijn hand terug. Ik duwde hem met mijn schouder opzij zodat ik weg kon."

Het is niet de eerste keer dat Savage wordt beticht van wangedrag. In 1993 werd hij aangeklaagd voor seksuele intimidatie, maar die zaak werd geschikt. In 2018 zei een vrouwelijke collega door de acteur te zijn aangevallen. Ook die zaak werd geschikt.

Savage ontkende beide gevallen. Op de recente beschuldigingen heeft hij nog niet gereageerd.


Lees meer over:

MeTooFilms & Series

Aanbevolen artikelen