Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Harvey Weinstein ook in Londen aangeklaagd wegens onzedelijk gedrag

Harvey Weinstein is door de Britse justitie in staat van beschuldiging gesteld wegens onzedelijk gedrag. De Amerikaanse oud-filmproducent wordt vervolgd voor twee voorvallen in 1996, waarbij hij een vrouw onzedelijk zou hebben aangevallen.
Door NU.nl/ANP

De openbaar aanklager nam het besluit naar eigen zeggen na nauwkeurige bestudering van het bewijs dat de politie in deze zaak heeft verzameld. Nadere details zijn nog niet bekend.

In oktober werd in Londen een aanklacht ingediend tegen Weinstein vanwege een incident met een van zijn medewerksters in het Savoy Hotel. In deze zaak werd ook gesproken over andere voorvallen. Het is niet duidelijk of er een verband is met de zaak waarvoor de zeventigjarige Weinstein woensdag is aangeklaagd.

Een hof van beroep in New York bevestigde afgelopen week de veroordeling van Weinstein voor verschillende zedenmisdrijven in de VS. Hij tekende beroep aan tegen de gevangenisstraf van 23 jaar, maar moet die blijven uitzitten.

Producent werd in 2020 veroordeeld

De ooit invloedrijke filmproducent werd in 2020 wegens aanranding en verkrachting veroordeeld. Weinstein werd schuldig bevonden aan aanranding van een productieassistente in 2006 en de verkrachting in 2013 van een vrouw die een loopbaan als actrice nastreefde.

Beschuldigingen aan het adres van Weinstein waren in 2017 onderdeel van het begin van de MeToo-beweging.

Weinstein zit momenteel in de Twin Towers Correctional Facility in Los Angeles. Daar wacht hij op een proces wegens andere seksuele vergrijpen.


Lees meer over:

Harvey WeinsteinMeTooFilms & SeriesMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen