Volgens meerdere bronnen van RTL Boulevard heeft een oud-kandidaat van de talentenshow The voice of Holland aangifte gedaan tegen coach Ali B wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hijzelf ontkent echter iets te hebben misdaan.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie bevestigt dat er een aangifte ligt tegen "een persoon gerelateerd aan The Voice", maar wil niet zeggen om wie het gaat. Ali B's advocaat Bart Swier wil bevestigen noch ontkennen dat er een aangifte tegen zijn cliënt ligt.

"Wij hebben kennisgenomen van het nieuws van The Voice", meldt het management van de artiest en The Voice-coach zaterdag op Instagram. "Er is nog veel onduidelijk, maar één ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen. We wachten het onderzoek met vertrouwen af."

Zaterdagochtend werd bekend dat RTL de talentenshow voorlopig niet uitzendt vanwege beschuldigingen van machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Die beschuldigingen waren afkomstig van het BNNVARA-programma BOOS en zouden tegen meerdere personen rondom The Voice gericht zijn.

Bandleider Jeroen Rietbergen erkende daarop zijn fouten en is opgestapt, aldus BNNVARA. Om wie het nog meer zou gaan, is niet duidelijk. De BOOS-aflevering van aankomende donderdag gaat over de vermeende misstanden bij het programma.