Harvey Weinstein heeft aan de start van zijn proces in Californië wederom bepleit dat hij onschuldig is. De voormalig filmproducent was zelf aanwezig bij een hoorzitting over elf aanklachten van verkrachting en seksueel misbruik aan zijn adres.

De 69-jarige Weinstein werd dinsdag uitgeleverd aan de Amerikaanse staat Californië voor een nieuw proces. Voor vergelijkbare vergrijpen werd hij al eerder veroordeeld tot 23 jaar cel in New York. Als Weinstein opnieuw wordt veroordeeld, zal hij de rest van zijn leven in de gevangenis zitten. Vanwege zijn slechte gezondheid had hij uitlevering aangevochten, maar de rechter wees dit af.

Weinstein liet voornamelijk zijn advocaten voor hem spreken, maar nam toch eenmaal zelf het woord. Hij bedankte de rechter nadat die hem veel succes had gewenst. De advocaten van Weinstein hadden een motie ingediend om drie aanklachten te seponeren omdat deze al verjaard zouden zijn.

De filmproducent, die eerder al alles ontkende, wordt in Californië beschuldigd van het verkrachten en aanranden van vijf vrouwen. De incidenten vonden plaats tussen 2004 en 2013. De zaak wordt voortgezet op 29 juli.