Acteurs John Barrowman en Noel Clarke (foto), waarvan laatstgenoemde recentelijk door twintig vrouwen werd beschuldigd van intimidatie, zouden op de set van Doctor Who vrouwelijke collega's hebben lastiggevallen, schrijft The Guardian vrijdag.

Clarke speelde van 2005 tot 2010 in de Britse serie en zou op de set vrouwen zonder toestemming hebben aangeraakt en seksueel getinte opmerkingen hebben gemaakt naar collega's.

Toen hierop afwijzend werd gereageerd, zou de Brit agressief zijn geworden en pestgedrag hebben vertoond. De acteur laat via zijn advocaat weten dit te ontkennen.

Barrowman zou collega's niet hebben aangeraakt, maar wel meerdere malen zijn geslachtsdeel hebben laten zien. Hij zou dit hebben gedaan op de set van Doctor Who en de spin-off Torchwood, allebei producties van BBC. Mensen die hierbij aanwezig waren, omschrijven zijn gedrag als "ongepast".

De acteur geeft toe dit te hebben gedaan en benadrukt "dat dit niet met seksuele intentie was". Hij zegt te begrijpen dat dit zijn collega's ongemakkelijk heeft doen voelen.

De BBC heeft laten weten de beschuldigingen te onderzoeken en vraagt of eventuele getuigen van dergelijke gebeurtenissen zich willen melden bij de omroep. "Wij zijn tegen elke vorm van ongepast gedrag en schrikken hiervan."

Clarke zoekt professionele hulp

Eind april publiceerde The Guardian een uitgebreid artikel, waarin vrouwen aan het woord komen die Clarke beschuldigen van seksuele intimidatie en pesterijen.

Clarke zou vrouwen op ongepaste manier hebben aangeraakt, hen seksueel hebben geïntimideerd en gepest en ook zou de acteur expliciete foto's en video's van zichzelf hebben gedeeld, zonder dat hierom werd gevraagd. Hij ontkent zijn gedrag, maar zegt wel professionele hulp te willen zoeken.