De band Nightwish, waarvan Floor Jansen de leadzangeres is, heeft besloten niet meer samen te werken met John Finberg. De Amerikaan werkt als boekingsagent in de rock- en metalwereld, en wordt door meerdere mensen beschuldigd van onder meer (seksueel) wangedrag en racisme.

"Nightwish werkt niet meer samen met de heer Finberg", deelt de band op Instagram. "We hebben alle banden met hem en zijn bedrijf verbroken."

De website Metalsucks bracht maandagavond een artikel waarin de beschuldigingen tegen de 49-jarige Finberg aan het licht komen. Meerdere vermeende slachtoffers delen hun ervaringen met de boekingsagent, die optredens regelde voor metal- en rockbands als Nightwish, Epica en Amorphis.

Finberg zou vrouwen seksueel hebben geïntimideerd, regelmatig racistische opmerkingen maken en wordt omschreven als "een pestkop met een giftige persoonlijkheid". "Ik heb mensen gezien die een burn-out kregen omdat ze door hem werden bedreigd en geïntimideerd", deelt een anonieme bandmanager op de muziekwebsite.