Harvey Weinstein is veroordeeld tot een celstraf van 23 jaar, nadat de gevallen filmproducent eind februari door een jury schuldig werd bevonden aan verkrachting en aanranding. In dit blog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Harvey Weinstein is op woensdag 11 maart veroordeeld tot een celstraf van 23 jaar wegens verkrachting en aanranding. De gevallen filmproducent kon maximaal 29 jaar straf krijgen. Eerder kondigde Weinstein al aan in hoger beroep te gaan.
maandag 23 maart om 05:15
Weinstein test positief op coronavirus

Harvey Weinstein is besmet met het COVID-19-virus, beter bekend als het coronavirus. De voormalig filmproducent is na de positieve testuitslag, zondagochtend plaatselijke tijd, direct in isolatie geplaatst. De 68-jarige Weinstein zit momenteel vast in de Wende Correctional Facility in de staat New York.
dinsdag 17 maart om 05:43
Weinstein gezond genoeg verklaard voor terugkeer naar gevangenis

Harvey Weinstein is gezond genoeg verklaard om terug te keren naar de Rikers Island-gevangenis, meldt Variety. Enkele uren de bepaling van zijn strafmaat voor verkrachting werd de filmproducent overgebracht naar het ziekenhuis vanwege pijn in zijn borst. Er deden geruchten dat hij een hartaanval zou hebben gehad, maar dat bleek niet het geval. De precieze diagnose is niet bekend.

Weinstein zal de eerste tijd van zijn 23 jaar celstraf doorbrengen op de medische afdeling van Rikers Island. Een week voordat zijn strafmaat werd uitgesproken, onderging de 67-jarige producent een hartoperatie en enige dagen daarna vermoedde hij een hersenschudding na een val.
donderdag 12 maart om 01:01

Weinstein overgebracht naar ziekenhuis vanwege pijn in borst

Harvey Weinstein is enkele uren na zijn veroordeling overgebracht naar het ziekenhuis omdat hij pijn in zijn borst  heeft. "Hij is overgebracht naar het Bellevue ziekenhuis in New York voor de behandeling van zijn voortdurende hartproblemen", laat een vertegenwoordiger van Weinstein weten in een mail aan persbureau Reuters. Weinstein werd vorige week in datzelfde ziekenhuis geopereerd vanwege hartkloppingen.

woensdag 11 maart om 20:18
Weinstein wordt mogelijk binnenkort al uitgeleverd aan Los Angeles

Volgens Deadline zal Harvey Weinstein "binnen enkele weken" al worden uitgeleverd aan Los Angeles, waar eveneens een proces tegen hem is aangespannen. De rechtbank van de stad heeft woensdag laten weten dat het uitleveringsproces al van start is gegaan.

De zaak heeft tot gevolg dat het hoger beroep van Weinsteins zaak in New York mogelijk pas in juli plaatsvindt, melden bronnen.

Weinstein is in Los Angeles aangeklaagd wegens aanranding en verkrachting van twee vrouwen in 2013.
woensdag 11 maart om 18:19
Een schets van Weinstein, die woensdag in een rolstoel naar de rechtszaal werd gebracht. De tekening is gemaakt door Jane Rosenberg.
woensdag 11 maart om 17:05
woensdag 11 maart om 16:56
Advocaat is woedend over straf

Donna Rotunno, een van de advocaten die Weinstein bijstaat, noemt de straf van 23 jaar "immoreel". "Ik ben overweldigd door woede hierover. Ik vind het een laf getal. Er zijn moordenaars die kortere straffen krijgen dan hij."  

Rotunno zegt dat de zware straf bewijs is voor het Hooggerechtshof dat de rechters van begin af aan bevooroordeeld waren over Weinstein. De voormalige filmproducent gaat in hoger beroep, zo werd eerder al bekendgemaakt.

Gedurende de zaak zei Rotunno dat de status van Weinstein zijn zaak geen goed heeft gedaan. "Hij heeft carrières opgebouwd en iedereen wilde iets van hem", zei de advocaat volgens Variety. Ze benadrukt dat de ex-filmproducent "verantwoordelijk is voor meer dan tachtig gewonnen Oscars". "Dat is geen geringe prestatie."
dinsdag 10 maart om 07:36
Weinstein vraagt om clementie bij strafbepaling

Harvey Weinstein heeft de rechter in zijn strafzaak om clementie gevraagd bij het bepalen van zijn straf voor verkrachting en aanranding. Waar de voormalige filmproducent kans loopt 29 jaar celstraf te krijgen, hebben Weinsteins advocaten aan rechter James Burke gevraagd om hem vijf jaar gevangenisstraf op te leggen. Volgens zijn advocaten is de 67-jarige Weinstein door alle publiciteit al zwaar gestraft en bestaat de kans dat hij door zijn zwakke gezondheid zelfs vijf jaar in de cel niet overleeft.

Woensdag hoort Weinstein hoelang hij in de gevangenis moet blijven. In afwachting daarvan zit de oud-filmproducent vast in de gevangenis Rikers Island.
maandag 9 maart om 07:12
Weinstein gevallen in gevangenis, vermoedt hersenschudding

Volgens zijn woordvoerder is Weinstein afgelopen weekend gevallen in de gevangenis en denkt hij een hersenschudding te hebben. De filmproducent zou hebben geprobeerd te lopen zonder zijn rollator. Weinstein heeft volgens Page Six in de gevangenis de beschikking over een rolstoel, maar hij heeft moeite om die te gebruiken. De filmproducent zou het moeilijk hebben in de gevangenis, maar probeert optimistisch te blijven, aldus zijn woordvoerder.
maandag 9 maart om 07:08
Weinstein heeft twee celgenoten in Rikers Island

Volgens zijn woordvoerder heeft Harvey Weinstein twee celgenoten in de Rikers Island-gevangenis. Juda Engelmayer vertelt aan Page Six dat het gaat om twee oudere mannen. De voor verkrachting en aanranding veroordeelde filmproducent wacht in Rikers Island op de bepaling van zijn strafmaat, gepland op 11 maart.
vrijdag 28 februari om 16:05
Jurylid vertelt over besluitproces

In de Amerikaanse ochtendshow CBS This Morning heeft een van de juryleden (anoniem) meer verteld over het juryproces en hun uiteindelijke besluit. Het jurylid legt uit dat de #metoo-beweging geen invloed heeft gehad om Weinstein van verkrachting en aanranding schuldig te achten. 

 "We zouden het proces oneerlijk maken als we externe factoren als deze invloed zouden laten hebben op het besluitproces", vertelt de persoon, die zich Drew noemt.
vrijdag 28 februari om 00:38
Advocaat ontkracht geruchten suïcidale gedachten Weinstein

Arthur Aidala, een van de advocaten van Harvey Weinstein, heeft tegen TMZ ontkracht dat de filmproducent suïcidale gedachten zou hebben. De geruchten over de sombere gemoedstoestand van Weinstein doen sinds woensdag de ronde maar volgens Aidala heeft de filmproducent "alles om voor te leven" en is hij in een goede stemming.

Weinstein bevindt zich nog steeds in het ziekenhuis, waar hij op weg naar de gevangenis naartoe werd gebracht met naar verluidt hartkloppingen en een hoge bloeddruk.

Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 0900-0113.
woensdag 26 februari om 21:36
'Veel meer vrouwen gaan getuigen in L.A.'

Volgens vrouwenrechtenadvocaat Gloria Allred kunnen er veel meer getuigen worden verwacht in de zaak die in Los Angeles tegen Weinstein wordt gestart, dan in de zaak die onlangs in New York plaatsvond. De filmproducent, die eerder deze week schuldig werd bevonden aan verkrachting en aanranding, moet in Los Angeles terechtstaan voor verdenking van verkrachting en seksueel misbruik.

"Meneer Weinstein zit in de problemen en dat houdt voorlopig nog niet op", zegt Allred volgens Variety. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak in Los Angeles gaat plaatsvinden. Weinstein bevindt zich nu in de gevangenis en zou uitgeleverd moeten worden als hij moet voorkomen in Los Angeles.
woensdag 26 februari om 08:53
Jurylid nummer twee, wiens naam niet bekend is gemaakt, heeft in een interview verteld hoe het er aan toe ging tijdens de beraadslaging door de jury over de schuld van Harvey Weinstein. "De spanning was hoog en iedereen was nerveus", aldus jurylid nummer twee. "Mijn handen begonnen te zweten toen we tot een besluit kwamen. Ik had toen het gevoel dat mijn hart uit mijn borst zou bonzen."
Jurylid beschrijft moment dat oordeel bereikt werd
Video
Jurylid beschrijft moment dat oordeel bereikt werd
dinsdag 25 februari om 05:18
Weinstein vervoerd naar ziekenhuis met hartklachten

Harvey Weinstein is op weg naar de gevangenis onverwacht vervoerd naar het ziekenhuis. De filmproducent lijdt volgens zijn advocaat aan hartkloppingen, pijn op de borst en een hoge bloeddruk.
dinsdag 25 februari om 05:17
Rechtszaak Los Angeles tegen Weinstein gaat door

De openbaar aanklagers in Los Angeles zetten hun rechtszaak tegen Harvey Weinstein wegens seksueel misbruik door. Dit zal gebeuren na 11 maart, de dag waarop de filmproducent na zijn veroordeling in de New Yorkse strafzaak zijn straf te horen krijgt.
dinsdag 25 februari om 05:15
Weinstein heeft ID-nummer 06581138Z

Weinstein heeft het ID-nummer 06581138Z gekregen. De filmproducent zal zijn strafbepaling (op 11 maart) afwachten in het New Yorkse gevangeniscomplex Rikers Island.
maandag 24 februari om 21:46
Advocaat Weinstein: 'Teleurgesteld in het vonnis'

Arthur Aidala, lid van het team van advocaten van Weinstein, is teleurgesteld in de uitspraak. "Wij zijn absoluut teleurgesteld over de veroordeling. We wilden vijf keer 'niet schuldig' horen." Volgens Aidala was Weinstein er niet op voorbereid om gevangen genomen te worden, maar gedroeg de filmproducent zich waardig. De advocaat bevestigt dat Weinstein in beroep gaat tegen het vonnis.
maandag 24 februari om 19:57
Veel reacties op veroordeling Weinstein

De reacties op de veroordeling van Harvey Weinstein stromen binnen.
maandag 24 februari om 19:28
Harvey Weinstein in beroep tegen het vonnis

Minuten na de uitspraak heeft het advocatenteam van Weinstein een verzoek tot hoger beroep ingediend. Weinstein is na de uitspraak in handboeien afgevoerd naar de gevangenis, in afwachting van de strafbepaling op 11 maart.
maandag 24 februari om 17:58
Harvey Weinstein deels schuldig in rechtszaak rond seksueel misbruik

Harvey Weinstein is maandag deels schuldig bevonden in de rechtszaak rond seksueel misbruik van twee vrouwen. Een jury van zeven mannen en vijf vrouwen oordeelde dat de filmprocent schuldig is aan twee van de vijf aanklachten.
maandag 24 februari om 17:39
Jury is tot oordeel gekomen in rechtszaak Weinstein

De jury is tot een oordeel gekomen in het proces tegen Harvey Weinstein, meldt The New York Times. Rechter James Burke heeft een briefje ontvangen van de jury waarin ze zegt tot een oordeel te zijn gekomen.
vrijdag 21 februari om 21:08

Jury in impasse over twee zwaarste aanklachten tegen Weinstein

De jury is verdeeld over twee zwaarste aanklachten van seksueel geweld die tegen Weinstein zijn gedaan. Voor die aanklachten zou de filmproducent een levenslange gevangenisstraf kunnen krijgen. Vrijdag tijdens de lunch zouden de juryleden een briefje aan de rechter hebben gestuurd, met daarin de vraag wat ze moeten doen als ze over die twee aanklachten in een impasse blijven. De rechter heeft besloten dat de juryleden verder moeten beraadslagen, tot ze over alle aanklachten tot een unaniem oordeel komen. Maandag gaat het beraad van de jury weer verder. 

woensdag 19 februari om 23:05
Jury nog niet tot oordeel gekomen

Ook op de tweede dag van beraad is de jury nog niet tot een oordeel gekomen. Gedurende de dag vroeg de jury nogmaals de verklaring van Rosie Perez en Mimi Haleyi te lezen. Ook werd inzage gevraagd in al Weinsteins emailcorrespondentie aan en over Annabella Sciorra en Haleyi.
woensdag 19 februari om 06:56
Jury komt op eerste dag niet tot een oordeel

De jury heeft de eerste dag van haar beraad over de schuld of onschuld van Harvey Weinstein na vijf uur overleg afgebroken. Het is de zeven mannen en vijf vrouwen dinsdag niet gelukt om met een unaniem oordeel te komen over de vijf aanklachten tegen de filmproducent.
woensdag 19 februari om 06:42
Jury dient verzoeken in tot extra informatie

Rechter Burke ontving dinsdag van de jury een verzoek om een plattegrond van Weinsteins voormalige appartement in New York. In die woning zou de filmproducent in 2006 een van de vrouwen die hem beschuldigt in de rechtszaak seksueel misbruikt hebben.

De juryleden dienden bij Burke ook een verzoek in tot inzage in het e-mailverkeer tussen medewerkers van Weinsteins voormalige bedrijf. Hierin zouden de namen van vrouwen die belastende informatie konden hebben over de filmproducent gemarkeerd zijn in rood.
dinsdag 18 februari om 20:19
Jury vraagt rechter om definities aanklachten

De juryleden in de rechtszaak tegen Harvey Weinstein hebben binnen 45 minuten na het begin van hun overleg over het al dan niet schuldig zijn van de filmproducent contact gezocht met de rechter die de rechtszaak voorzit. Ze vroegen hem schriftelijk om de juridische definities van begrippen uit de aanklacht. Het zou volgens Page Six gaan om de begrippen 'gedwongen dwang' en 'toestemming'.

Ook vroeg de jury waarom getuige Annabella Sciorra slechts getuige was om een gedragspatroon van Weinstein aan te tonen, en niet getuigde als vermeend slachtoffer. Het antwoord op die vraag was dat de beschuldigingen van de actrice tegen Weinstein verjaard zijn. De rechter vertelde de jury alleen de aanklachten mee te laten wegen die in de zaak aan hen ws gepresenteerd.
dinsdag 18 februari om 16:57
Rechter verbiedt juristen met de pers te praten

Rechter James Burke heeft dinsdag de juristen die betrokken zijn bij het proces tegen Harvey Weinstein verboden om met de pers te praten totdat er een vonnis is in de zaak. Dit deed hij nadat Weinsteins advocaat onder vuur kwam te liggen voor een zondag gepubliceerd opinie-artikel in Newsweek, waarin ze de jury toesprak.

"Ik verzoek de leden van de jury om te doen waarvan ze weten dat het juist is en wat van ze wordt verwacht', aldus Rotunno in het artikel. "De feiten zijn de feiten. Harvey Weinstein is onschuldig. Zijn lot hangt hier vanaf en de wereld kijkt mee."

Openbaar aanklager Joan Illuzi noemde het artikel "100 procent ongepast." Weinsteins advocaat Donna Rotunno verdedigde het artikel als "slechts een commentaar op het falen van het rechtssysteem".

Weinsteins advocaat kreeg eerder kritiek omdat tijdens het proces een podcastinterview met haar verscheen in de New York Times. Ze had toen als verweer dat het interview was opgenomen voordat de inhoudelijke behandeling van Weinsteins zaak was begonnen.
vrijdag 14 februari om 17:17
'Hij misbruikte zijn status'

In het slotbetoog van de aanklagers, noemt advocaat Joan Illuzzi Harvey Weinstein een "wreed verkrachter, die zijn status misbruikte om vrouwen te misbruiken". "Hij hield contact met zijn slachtoffers om er zeker van te zijn dat ze hem later niet als een verkrachter zouden zien. Nou, dat heeft hij verkeerd ingeschat."

Zes vrouwen mochten getuigen in de zaak, onder wie de twee vrouwen die hoofdaanklagers zijn in deze zaak.
donderdag 13 februari om 23:34
Advocaat Weinstein vergelijkt hem met Tiger Woods

De advocaat van Weinstein heeft in haar slotpleidooi de zaak rond de filmproducent vergeleken met de seksverslaving van golfer Tiger Woods, meldt Page Six. "Woods is een seksverslaafde. Je ziet hem niet in de rechtszaal", aldus Donna Rotunno. "Seksverslaafd zijn is iets ander dan een verkrachter zijn."
Woods checkte in 2010 in in een kliniek om van zijn seksverslaving af te komen. Dit deed de winnaar van 82 golftoernooien nadat na een seksschandaal zijn huwelijk op de klippen was gelopen.
donderdag 13 februari om 20:14
Advocaat Weinstein houdt slotpleidooi

De advocaat van Weinstein heeft donderdag haar slotpleidooi gehouden, meldt persbureau Reuters. "De aanklager heeft een sinister verhaal verzonnen over een man die zijn slachtoffers uitzocht door ze een reeks tests te laten ondergaan", aldus advocaat Donna Rotunno. Ze zegt dat de aanklachten zijn bedacht om er veel geld uit te slepen. 

Het slotpleidooi van de aanklager vindt vrijdag plaats. Daarna buigt de jury zich over de zaak om een oordeel te vellen.
dinsdag 11 februari om 20:17
Harvey Weinstein gaat zelf niet getuigen in het proces dat tegen hem loopt, maakten zijn advocaten dinsdag bekend. Dat betekent dat alle getuigen in de zaak gehoord zijn. Donderdag zal Weinsteins advocaat Donna Rotunno haar slotpleidooi houden. Volgende week dinsdag gaat de jury in beraad. Ze moeten tot een unanieme beslissing komen. 
donderdag 6 februari om 09:32
Harvey Weinstein heeft er volgens een getuige in 2013 op aangedrongen dat de vrouw die hem van verkrachting beschuldigt een rol zou krijgen in de film Vampire Academy uit 2014. Casting directeur Marci Liroff getuigde dat de het bedrijf van de filmproducent haar verzocht heeft om zijn beschuldiger Jessica Mann en de Braziliaanse actrice Talita Maia auditie te laten doen, ondanks dat ze ongeschikt zouden zijn voor de rol. "Ze waren te oud voor de rol en te lang", aldus Liroff. "We waren op zoek naar vijftienjarigen. Voor deze rol waren ze als acteur niet goed genoeg." Op de vraag of de auditie van de vrouwen tijdverspilling was antwoordde de casting-directeur volgens Page Six bevestigend.
woensdag 5 februari om 11:15
De jury en rechters hebben dinsdag foto's van de genitaliën van Harvey Weinstein te zien gekregen. Bezoekers en pers mochten hierbij niet aanwezig zijn. De foto's, gemaakt door een fotograaf van het openbaar ministerie, zijn onderdeel van de bewijsvoering tegen Weinstein. Jessica Mann, die Weinstein beschuldigt van seksueel misbruik, had eerder getuigd dat het genitale gebied van de filmproducent littekens zou vertonen. Weinsteins advocaten hadden voorafgaand bezwaar aangetekend tegen het tonen van de foto's aan de jury.
woensdag 5 februari om 11:06
Het advocatenteam van Harvey Weinstein heeft dinsdag tijdens de rechtszaak diens beschuldiger Jessica Mann ondervraagd over haar psychische verleden. Op vragen of ze in het verleden weleens de realiteit uit het oog was verloren, antwoordde Mann ontkennend. Ze liet wel weten soms minder in verband te staan met haar omgeving. "Ben jij mijn psychiater?", antwoordde Mann nadat Weinsteins advocaat inging op paranoïde stoornissen waaraan ze volgens Weinsteins verdediging zou lijden.
woensdag 5 februari om 10:56
Op maandag 3 februari is het proces tegen Harvey Weinstein uitgesteld tot de dag erop, meldt The Guardian. Een getuige kreeg haar ademhaling niet onder controle en bleef, ook na een korte pauze, huilen in de getuigenbank. De getuige begon met huilen nadat ze van een advocaat van Weinstein een door haarzelf geschreven brief moest voorlezen. In de brief schreef de getuige over haar seksuele relatie met de filmproducent en het uiterlijk van diens geslachtsdeel.
donderdag 23 januari om 21:04
Sciorra zegt na de verkrachting door een zware periode te zijn gegaan. Ze wilde haar vrienden niet zien en sprak lange tijd met niemand over de gebeurtenis. Ze stelt destijds te hebben gedacht dat verkrachtingen in steegjes gebeurden. Ze dronk tijden veel alcohol en deed aan zelfverminking. De actrice zegt later nog vaker met Weinstein te zijn geconfronteerd. Zo zou hij tijdens een filmfestival in 1997 met een fles babyolie en een film voor haar hotelkamer hebben gestaan. Weinstein kan niet meer veroordeeld worden voor de mogelijke verkrachting van Sciorra, omdat de zaak verjaard is, maar de aanklagers willen haar getuigenis gebruiken om een patroon in Weinsteins gedrag aan te tonen dat decennia duurde.
donderdag 23 januari om 20:47
Sciorra vertelde verder dat Weinstein haar meerdere keren pakketjes opstuurde, waarvan eentje chocolade penissen en valium bevatte, wat de actrice "walgelijk en ongepast" noemt, meldt Page Six.
donderdag 23 januari om 20:44
Weinsteins Advocate Donna Rotunno kreeg ook de kans om Sciorra te ondervragen. Zij zette volgens The Hollywood Reporter vraagtekens bij het feit dat de actrice de precieze datum (of maand) van de verkrachting niet meer weet en ook het adres waar ze toen woonde niet kan herinneren. Sciorra stelde dat ze een groot deel van die tijd in haar hoofd heeft geblokkeerd.
donderdag 23 januari om 20:41
The Sopranos-actrice Annabella Sciorra heeft dinsdag getuigd tegen Weinstein. De actrice zegt in eind 1993 of begin 1994 in haar eigen appartement te zijn verkracht door de voormalig filmproducent. Volgens Sciorra bracht hij haar thuis na een diner met mensen uit de filmwereld. Hij zette haar af, maar klopte niet veel later aan toen de actrice zich klaar aan het maken was om naar bed te gaan. Hij dwong haar vervolgens op het bed en verkrachtte haar terwijl hij haar handen boven haar hoofd hield zodat ze niet terug kon vechten. Daarna zou hij ook orale seks op haar geforceerd hebben. Sciorra probeerde naar eigen zeggen om Weinstein van zich af te krijgen, maar verloor op een gegeven moment de kracht.
woensdag 22 januari om 22:34
Aanklager Meghan Hast heeft in haar openingstoespraak schokkende details vrijgegeven over aanvallen door Weinstein op zes vrouwen die tegen de gevallen filmproducent gaan getuigen. Tijdens haar verklaring stapte ze op tafel waar Weinstein achter zat af en wees naar hem terwijl ze zei: "Deze man is een seksueel roofdier en verkrachter", meldt The Guardian.
woensdag 22 januari om 22:27
dinsdag 21 januari om 15:43
Woensdag 21 januari gaat de rechtszaak tussen Weinstein en zijn aanklagers echt van start. Volgens Amerikaanse experts wordt het een uitdaging voor de gevallen filmproducent om zichzelf te verdedigen zonder hierbij ongevoelig over te komen, zo menen zij. Weinstein moet, als hij de zaak wil winnen, alle twaalf de juryleden zien te overtuigen.
maandag 20 januari om 11:20
Een vierde persoon die Harvey Weinstein heeft beschuldigd van seksueel misbruik, de Amerikaanse actrice Dominique Huett, is niet akkoord gegaan met Weinsteins schikkingsvoorstel. Hiermee voegt ze zich bij drie andere aanklagers, meldt The Guardian. Huett wijst een bedrag af van 500 miljoen dollar. In oktober werd al naar buiten gebracht dat Weinstein een schikking wil treffen een aantal vrouwen die hem beschuldigen van seksueel misbruik.
vrijdag 17 januari om 20:49
Op vrijdag 17 januari is de twaalfkoppige jury voor de zaak tegen Weinstein gekozen in New York. Het gaat om zeven mannen en zes vrouwen. Dat melden Amerikaanse media.
donderdag 16 januari om 10:45
The Guardian meldt dat de verdediging van Weinstein wil proberen om het proces dat plaatsvindt in New York naar een andere plek te verhuizen. De reden hiervan is de 'stortvloed aan negatieve pers' die over de voormalig filmproducent zou worden uitgestort. De verdediging dient een motie van 87 pagina's in waarin de rechter moet worden overtuigd dat de zaak beter af is ergens anders.
woensdag 15 januari om 22:35
Arthur Aidala, een van de advocaten van het team van Weinstein, zegt volgens Variety dat de zaak woensdag 22 januari van start zal gaan. Er leek even sprake van te zijn dat de zaak moest worden uitgesteld omdat er problemen zijn bij het vinden van een geschikte jury die het proces zal moeten beoordelen. Volgens de advocaat is de twaalfkoppige jury op 22 januari gevonden en worden beide partijen dan in de rechtbank verwacht om hun verhaal te doen.
woensdag 15 januari om 15:05
Het verzoek van de verdediging van Harvey Weinstein om de verdere selectie van de jury achter gesloten deuren plaats te laten vinden om zo een eerlijk proces voor de gevallen filmproducent te creëren, heeft felle kritiek gekregen van de aanklager en nieuwsmedia. Aanklager Joan Illuzzi stelt dat de selectie eerlijk verloopt en dat er geen reden is om dat achter gesloten deuren af te handelen.