Kevin Spacey wordt niet vervolgd voor seksueel overschrijdend gedrag van een masseur. Omdat hij is overleden, kan zijn aanklacht tegen de acteur volgens het openbaar ministerie van Los Angeles niet worden bewezen, meldt NBC News woensdag.

Het openbaar ministerie van het district Los Angeles bracht zijn besluit dinsdag naar buiten. Daarmee is de zaak afgedaan.

De masseur beschuldigde de zestigjarige Spacey van twee gevallen van seksueel overschrijdend gedrag: Spacey zou hem tijdens een massagesessie in oktober 2016 hebben gedwongen zijn geslachtsdeel vast te houden. Ook zou de acteur hebben geprobeerd de masseur te zoenen.

In september kwam naar buiten dat de masseur, die anoniem wilde blijven, was overleden. Een doodsoorzaak werd niet bekendgemaakt.

Meerdere aanklachten tegen Spacey

De rechtszaak zou van start gaan in juni 2020. Dit was niet de enige aanklacht tegen Spacey vanwege seksueel overschrijdend gedrag.

Zo werd de acteur eerder ook verdacht van het aanranden van een destijds achttienjarige man in een restaurant. Deze aanklachten werden echter ingetrokken nadat de aanklager zich tijdens een verhoor had beroepen op zijn zwijgrecht.

Op 26-jarige leeftijd Zou Spacey de destijds 14-jarige Anthony Rapp belaagd hebben. De acteur bood daar in 2017 zijn verontschuldigingen voor aan.

Vanwege de ophef over seksueel overschrijdend gedrag werd Spacey ontslagen bij de serie House of Cards. De acteur speelde daarin de hoofdrol.

Kevin Spacey zegt niets tijdens eerste rechtszaak
50
Kevin Spacey zegt niets tijdens eerste rechtszaak