Een groep van elf vrouwen heeft de 78-jarige operazanger Plácido Domingo beschuldigd van seksueel wangedrag. De Spanjaard kreeg half augustus al te maken met meerdere aantijgingen aan zijn adres, geuit door negen vrouwen.

De vrouwen verklaarden tegenover AP dat zij met de zanger hebben gewerkt en gedurende deze periode op ongewenste wijze door hem zijn benaderd. Zo zou hij hen op intieme plaatsen hebben aangeraakt, zich bij hen hebben opgedrongen en ook geprobeerd hebben om ze te zoenen.

Werknemers die destijds achter de schermen werkten, bekrachtigen hun verhalen en zeggen dat zij destijds geholpen hebben de vrouwen te beschermen. De vrouwen stapten naar het persbureau na het eerste artikel dat persbureau AP op 13 augustus publiceerde.

Een woordvoerder van de operazanger noemt de berichten van AP "onwaar en onethisch". "Deze nieuwe beweringen zitten vol met tegenstrijdigheden en zijn, net als het vorige verhaal, niet waar."

Domingo treedt al zestig jaar op en won talloze prijzen

Domingo werd wereldberoemd als onderdeel van de formatie De Drie Tenoren, die hij vormde met Luciano Pavarotti en José Carreras. Hij treedt sinds eind jaren vijftig op over de hele wereld en won tientallen grote prijzen. Hij had naast zijn klassieke repertoire onder meer een grote hit met het nummer Perhaps Love, samen met zanger John Denver.

De seksuele intimidatie zou zich gedurende dertig jaar hebben afgespeeld. In die tijd was Domingo niet alleen tenor, maar ook dirigent en artistiek leider van de Los Angeles Opera. Voor zijn werk heeft hij verscheidene Grammy's gekregen.