De rechtszaak waarin Kevin Spacey wordt beschuldigd van aanranding, is geseponeerd, meldt Reuters. De zaak gaat volgens rechtsdocumenten niet door wegens de "onbeschikbaarheid van de aanklager".

Spacey werd door meerdere mannen van seksueel misbruik beschuldigd, maar dit was de enige die resulteerde in een rechtszaak. De man die de acteur beschuldigde, liet begin juli tijdens een zitting in de zaak weten zich op zijn zwijgrecht te beroepen.

Uit de documenten blijkt dat de aanklager afgelopen zondag door de rechter werd geïnformeerd dat de rechtszaak geen doorgang zou vinden als hij zich aan zijn zwijgrecht zou houden. De man besloot vervolgens, na overleg met zijn advocaten, af te zien van de rechtszaak.

De aanklager moest voorkomen omdat hij zijn telefoon, waarop bewijs van de onschuld van de acteur zou staan, naar eigen zeggen was kwijtgeraakt.

Spacey's juridische team eiste dat de telefoon als bewijsstuk werd ingebracht, omdat vermoed werd dat de man tekstberichten van de Oscar-winnaar, die zouden aantonen dat de acteur geen blaam treft, had verwijderd.

Rechter haalde getuigenverklaring uit rechtbankverslag

Omdat de aanklager weigerde vragen te beantwoorden, was de rechter genoodzaakt zijn vorige getuigenverklaring uit het rechtbankverslag te halen. De advocaten van Spacey verzochten de rechtbank van Nantucket vervolgens om de zaak te seponeren.

Spacey zou de man, die ten tijde van het incident achttien jaar was, destijds minutenlang onzedelijk hebben betast en zijn gulp hebben opengeritst nadat het vermeende slachtoffer om een foto en handtekening vroeg.

De 59-jarige House of Cards-acteur stelde eerder al dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan wat in aantijgingen werd beweerd.

Meerdere mannen beschuldigen Spacey van seksuele intimidatie

Spacey wordt door meerdere mannen beschuldigd van seksuele intimidatie en misbruik. De beschuldigingen aan zijn adres kwamen aan het rollen toen Anthony Rapp onthulde dat hij als veertienjarige op een feestje was belaagd door de destijds 26-jarige acteur.

Onlangs werd Spacey in de Verenigde Staten nog aan een verhoor onderworpen door de Britse politie Scotland Yard, die hem confronteerde met in totaal zes aanklachten van seksueel misbruik.