De man die beweert dat Kevin Spacey hem in juli 2016 in een bar in het Amerikaanse Nantucket onzedelijk heeft betast, is de telefoon kwijt die hij moest inleveren bij de advocaten van Spacey, waarmee volgens hen de onschuld van de acteur aangetoond kan worden. Dit heeft de advocaat van het vermeende slachtoffer laten weten, meldt USA Today.

Spaceys juridische team eiste dat de telefoon als bewijsstuk werd ingebracht, omdat ze vermoeden dat de man tekstberichten van de Oscar-winnaar zou hebben verwijderd die zouden aantonen dat de acteur geen blaam treft.

Volgens de advocaat van de man "hebben hij en zijn ouders overal gezocht, maar het toestel niet gevonden".

De rechter geeft hen nu tot 8 juli de tijd om het mobieltje boven water te krijgen. Wanneer de telefoon niet teruggevonden wordt, dienen de aanklager, zijn moeder en de advocaat in de rechtbank te verklaren hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Spacey zou de man, die ten tijde van het incident achttien jaar was, destijds minutenlang onzedelijk hebben betast en zijn gulp hebben opengeritst nadat het vermeende slachtoffer om een foto en handtekening vroeg. De 59-jarige acteur stelt dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan deze aantijgingen.