Advocaat José Baez heeft aan een rechter in Manhattan gevraagd hem te ontheffen van de verdediging van filmproducent Harvey Weinstein, meldt Page Six.

Volgens de advocaat is de relatie tussen hem en Weinstein zo slecht, dat ze al een maand alleen via andere advocaten met elkaar communiceren.

"Het gedrag van meneer Weinstein maakt zijn vertegenwoordiging onredelijk moeilijk uit te voeren. Op enkele vlakken verschillen wij fundamenteel van mening", schreef Baez in een brief.

Ook zouden ze steggelen over de financiële vergoeding die Weinstein de advocaat heeft beloofd en zou de filmproducent te vaak zonder zijn medeweten met andere juridisch adviseurs spreken. "Daarom zijn beide partijen het meest gebaat bij het terugtrekken van mijn praktijk uit deze zaak", aldus Baez.

In januari nam Weinstein ook al afscheid van de voorganger van Baez, de advocaat Benjamin Brafman. Dat besluit zou volgens de gevallen filmbaas en de raadsman op "vriendschappelijke" basis genomen zijn.

Weinstein wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag, variërend van ongewenste intimiteiten tot verkrachting. De 67-jarige oud-filmproducent ontkent in alle gevallen dat het om seks onder dwang ging.