R. Kelly heeft in een interview met de Amerikaanse televisiezender CBS nogmaals ontkend minderjarige meisjes te hebben misbruikt. Voor het eerst sinds zijn voorlopige vrijlating reageert de zanger publiekelijk op de beschuldigingen aan zijn adres.

Kelly is verdachte in meerdere misbruikzaken. In het interview met presentatrice Gayle King, waar CBS een deel van heeft vrijgegeven, ontkende hij alle aantijgingen waar hij momenteel van wordt beschuldigd.

Toen King hem vroeg of hij inderdaad seks met minderjarige meisjes had gehad, barstte de zanger in tranen uit. In de omstreden documentaire Surviving R. Kelly wordt hij daar door meerdere vermeende slachtoffers van beschuldigd.

"Hoe dom zou dat zijn?", reageerde de emotionele Kelly. "Om zo stom te zijn om ze in mijn kelder op te sluiten en geen eten te geven? Al die geruchten, ze zijn allemaal niet waar. Ik heb dit niet gedaan, ik vecht op dit moment voor mijn leven."

De 52-jarige r&b-artiest werd onlangs op borgtocht vrijgelaten en is in afwachting van zijn proces. Hij dient zich op 22 maart weer te melden bij de rechtbank. De zanger ontkende al eerder de vergrijpen waar hij van wordt verdacht.

Het volledige interview van King wordt in de VS woensdagochtend Amerikaanse tijd uitgezonden tijdens het programma CBS This Morning.