R. Kelly staat maandag alweer voor de rechter. Tijdens deze zitting krijgt de r&b-zanger, die van seksueel misbruik wordt verdacht, de kans om schuld te bekennen of juist te bepleiten dat hij onschuldig is.

Kelly's advocaat Steve Greenberg deed zaterdag al een voorzet. Volgens hem is de 52-jarige zanger "een onschuldig man", meldt persbureau Reuters. "Hij is een rockster. Hij hoeft geen seks te hebben zonder instemming", aldus de raadsman.

R. Kelly stond zaterdag voor het eerst voor de rechter, die bepaalde dat hij een borgsom van 1 miljoen dollar moet betalen voor zijn vrijheid. Of de zanger de rechtszaak in vrijheid mag afwachten, is nog maar de vraag.

Volgens raadsman Greenberg heeft Kelly dat bedrag niet zomaar voorhanden. "Hij probeert het bij elkaar te krijgen, maar hij heeft dit bedrag niet op de bank, in een schoenendoos of waar dan ook."

Nadat Kelly zich vrijdag bij de politie had gemeld, werd duidelijk dat hij zijn ex nog bijna 170.000 dollar aan alimentatie is verschuldigd. Desondanks verwacht Greenberg dat Kelly de borgsom dit weekend kan betalen.

R. Kelly meldt zich bij politie na misbruikaanklacht
43
R. Kelly meldt zich bij politie na misbruikaanklacht

Al lange tijd ophef rond Kelly

Kelly zou al jarenlang vrouwen misbruiken. Enkele vermeende slachtoffers deden hun verhaal in de documentaire Surviving R. Kelly.

De rechtszaak draait tot nu toe om vier slachtoffers, van wie er drie minderjarig waren ten tijde van het vermeende misbruik. Hoewel de advocaat van de zanger beweert dat er geen bewijs voor het misbruik is, zegt de aanklager over DNA-materiaal te beschikken.

Sperma van Kelly zou zijn aangetroffen op het shirt van zijn kapster. Een video waarin te zien is hoe Kelly seks heeft met een veertienjarig meisje is ook in handen van de aanklagers.