R. Kelly heeft zich volgens Variety vrijdagavond bij een politiebureau in Chicago gemeld. De planning is dat de Amerikaanse r&b-artiest zaterdag verhoord zal worden.

De 52-jarige zanger werd vrijdag voor tien gevallen van seksueel misbruik aangeklaagd. Nadat Robert Sylvester Kelly, zoals hij voluit heet, zichzelf op het bureau meldde, werd hij ingerekend door de politie.

Kelly wordt verdacht van onder meer het misbruiken van vier verschillende slachtoffers die ten tijde van het misbruik tussen de dertien en zestien jaar oud waren. De incidenten zouden hebben plaatsgevonden tussen 1998 en 2010.

Als de zanger, die bekend is van hits als I Believe I Can Fly, If I Could Turn Back The Hands Of Time en The World's Greatest, schuldig wordt bevonden, zou hij drie tot zeven jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.

R. Kelly meldt zich bij politie na misbruikaanklacht
43
R. Kelly meldt zich bij politie na misbruikaanklacht

Zanger werd in 2002 ook al aangeklaagd

In 2002 werd Kelly ook al eens aangeklaagd wegens seks met een minderjarige (14). Ook zou hij daar video-opnames van hebben gemaakt. Hij werd in 2008 echter vrijgesproken omdat niet bewezen kon worden dat de persoon in de video minderjarig was.

Onlangs ontstond opnieuw ophef rondom Kelly. Vooral over de documentaire Surviving R. Kelly was veel te doen. Daarin vertellen meerdere vrouwen slachtoffer te zijn geworden van lichamelijk, mentaal en seksueel geweld door de zanger.

R. Kelly in het nauw: Van 'Prince of Pillow Talk' tot paria
134
R. Kelly in het nauw: Van 'Prince of Pillow Talk' tot paria