Bohemian Rhapsody-maker Bryan Singer staat niet langer op de nominatielijst voor een BAFTA, de belangrijkste Britse filmprijzen. De regisseur maakte kans in de categorie beste Britse film, maar is voorlopig van de lijst geschrapt vanwege de recente beschuldigingen van misbruik aan zijn adres.

De film Bohemian Rhapsody blijft wel genomineerd, maar het werk van Singer wordt nu niet meer erkend. Op de nominatielijst prijken nu alleen nog de namen van producer Graham King en scriptschrijver Anthony McCarten.

De organisatie achter de BAFTA's erkent dat er geen bewijs is voor de beschuldigingen en zegt daarom dat Singers nominatie voorlopig is opgeschort. De 'schorsing' blijft staan tot er duidelijkheid komt.

Meerdere beschuldigingen aan Singers adres

Singer is in de afgelopen vijf jaar al meerdere keren beschuldigd van misbruik van minderjarige jongens of pogingen daartoe. Vorige maand publiceerde The Atlantic een verhaal waarin nog eens vier mannen stellen dat Singer zich aan hen heeft vergrepen toen ze minderjarig waren. De regisseur ontkent en beschuldigde de schrijver van het artikel van homofobie.

Vorige week werd duidelijk dat Bohemian Rhapsody naar aanleiding van de beschuldigingen geen kans maakt om genomineerd te worden voor een GLAAD Media Award.

Singer werd overigens twee weken voordat de opnames voor Bohemian Rhapsody werden afgerond, ontslagen als regisseur van de film. Desondanks staat hij toch in de aftiteling.

De BAFTA's worden op 10 februari uitgereikt.