De advocaten van de van misbruik beschuldigde Kevin Spacey hebben verzocht dat de acteur niet bij de zaak aanwezig hoeft te zijn. Spacey moet op 7 januari voorkomen, omdat hij ervan verdacht wordt een achttienjarige man onzedelijk betast te hebben.

Het advocatenteam van de aanklagers heeft hierop negatief gereageerd, blijkt uit papieren die in handen zijn gevallen van The Hollywood Reporter. Zij laten weten dat de aanwezigheid van Spacey gedurende de zaak, die plaatsvindt in Massachusetts, verplicht is.

Het betreffende voorval dat centraal staat in de zaak op 7 januari, stamt uit 2016. De acteur viel toen de man, de zoon van een voormalige nieuwspresentatrice, lastig in een bar. De jongen vond het vervelend dat Spacey hem aanraakte, maar zegt er geen blijvende schade aan over te hebben gehouden. Hij meldde het incident bij de politie om zo te voorkomen dat anderen hetzelfde zou overkomen. 

Deze week werd ook bekend dat er een Snapchat-video is opgedoken waarin te zien zou zijn dat de acteur de voorkant van de broek van de jongen heeft aangeraakt.

Er lopen meerdere onderzoeken naar acteur

Spacey kwam in oktober 2017 onder vuur te liggen na diverse beschuldigingen van seksueel misbruik. Ook bleek hij zich op de set van House of Cards ongepast te hebben gedragen richting crewleden.

Naar de 59-jarige acteur lopen nog meerdere onderzoeken vanwege aangiften van mannelijke acteurs die claimen seksueel te zijn belaagd door de tweevoudige Oscarwinnaar.

Kevin Spacey speelt Frank Underwood in nieuwe video
185
Kevin Spacey speelt Frank Underwood in nieuwe video