In de zaak tegen Kevin Spacey, waarin hij ervan verdacht wordt een achttienjarige jongen onzedelijk betast te hebben, is een Snapchat-video opgedoken. Het vermeende slachtoffer heeft het filmpje zelf gemaakt toen de acteur de voorkant van zijn broek zou hebben aangeraakt.

De jongen, die de zoon is van een voormalige nieuwspresentatrice, stuurde dit naar zijn vriendin. Hij wilde zo aantonen wat hem was overkomen, zo staat in het onderzoeksrapport van de Massachusetts State Police dat in handen is van Mass Live.

Het voorval stamt uit 2016. De jongen vond het vervelend dat Spacey hem aanraakte, maar zegt er geen blijvende schade aan te hebben overgehouden. Hij meldde het incident bij de politie om zo te voorkomen dat anderen hetzelfde zou overkomen. Spacey moet op 7 januari voorkomen.

Eerder deze week liet de Oscar-winnaar voor het eerst sinds tijden weer van zich horen. Hij plaatste een video op YouTube, waarin hij zich voordoet als zijn voormalige House of Cards-personage Frank Underwood.

"Ondanks alle vijandigheid, de krantenkoppen, de verdachtmakingen zonder rechtszaak - ondanks alles, zelfs mijn eigen dood, voel ik me verrassend goed. En mijn vertrouwen dat je uiteindelijk de volledige waarheid zult kennen, groeit met de dag", aldus Spacey als zijn karakter Underwood.

Kevin Spacey speelt Frank Underwood in nieuwe video
185
Kevin Spacey speelt Frank Underwood in nieuwe video