Een anonieme actrice die vrijdag een rechtszaak tegen Harvey Weinstein indiende wegens seksueel wangedrag, claimt dat de filmproducent destijds tegenover haar opschepte dat hij seks met Jennifer Lawrence had gehad. 

De vrouw beschuldigt Weinstein ervan dat hij haar dwong tot orale seks, meerdere malen in haar bijzijn masturbeerde en dreigde haar carrière te dwarsbomen als zij tegenstand zou bieden. Dat meldt Variety.

Volgens de papieren die zijn ingeleverd bij de rechtbank, drukte de filmproducent de actrice in 2013 tegen de grond van zijn kantoor om haar daarna van haar ondergoed te ontdoen. Nadat ze weerstand bood, zou Weinstein aan de vrouw hebben gevraagd of ze dan wel echt een actrice wilde zijn. 

De filmproducent zei vervolgens dat hij de vrouw zou kunnen helpen "haar dromen te verwezenlijken". Daar voegde hij aan toe: "Ik ben naar bed geweest met Jennifer Lawrence en kijk nu eens hoe ver ze gekomen is: ze heeft net een Oscar gewonnen."

Lawrence liet vrijdag in een verklaring weten dat zij nooit een seksuele relatie met Weinstein heeft gehad. 

"Mijn hart breekt als ik denk aan alle vrouwen die slachtoffer zijn van Harvey Weinstein", stelt de actrice. "Ik heb alleen maar een professionele relatie met hem gehad. Dit is weer een voorbeeld van de roofzuchtige tactiek en leugens die hij gebruikte om talloze vrouwen in de val te lokken", aldus Lawrence.

In zowel Londen als New York wordt momenteel onderzoek naar Weinstein gedaan. De producent wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van verkrachting, aanranding en seksuele intimidatie.