Een rechtszaak tegen platenbaas Russel Simmons over een mogelijke verkrachting gaat door. Simmons had de rechter verzocht de zaak te seponeren, maar dat verzoek is afgewezen.

De 61-jarige muziekproducent zou in 1988 een vrouw hebben verkracht. De vrouw wil anoniem blijven en zegt niet wanneer het incident precies heeft plaatsgevonden.

De advocaten van Simmons vonden dat genoeg redenen om de zaak niet door te laten gaan, meldt Page Six. Het zou voor Simmons onmogelijk zich te verdedigen als de beschuldigende partij niet aangeeft wanneer de verkrachting plaats zou hebben gevonden.

De vrouw heeft gezegd dat ze de oprichter van hiphoplabel Def Jam ontmoette in het bijzijn van haar zoontje, dat destijds op de basisschool zat.

Simmons vroeg de vrouw later mee uit naar een club, waarna ze op zijn hotelkamer terechtkwamen. Daar zou de producent haar hebben gezegd dat als zij geen seks met hem zou hebben, hij het wel met haar kind zou doen.

Het vermeende slachtoffer eist 10 miljoen dollar (8,8 miljoen euro) van Simmons. Zijn advocaten beweren dat zij alleen uit is op geld en dat haar advocaat naamsbekendheid uit de zaak probeert te halen.