Er zijn vijf nieuwe vrouwen die de Franse regisseur Luc Besson beschuldigen van seksueel ongepast gedrag. Daarmee komt het aantal vrouwen dat de filmmaker hiervan beticht op negen.

Dat blijkt uit een gepubliceerd onderzoek van het Franse opinieblad Mediapart. Onder deze vijf vrouwen zijn een voormalig model en een oud-filmacademiestudent. Die laatste heeft aangifte gedaan.

Ook een assistent die in dienst was bij de Léon-regisseur heeft een verklaring bij de politie afgelegd, waarin ze beweert drie niet-wederzijds seksuele relaties met hem te hebben gehad. Als bewijsvoering liet zij passages uit haar dagboek en een briefje dat Besson voor haar had geschreven zien. Dit liet hij achter nadat hij haar in een hotelkamer gedrogeerd en vervolgens misbruikt zou hebben.

Volgens het opinieblad overlappen de verhalen van de vrouwen elkaar op verschillende punten en gaat het in alle gevallen om "misplaatst en herhalend gedrag van Besson tegenover zeer jonge vrouwen die met hem werken, of waarschijnlijk met hem willen werken".

In mei kwam de eerste vrouw naar buiten met een beschuldiging aan het adres van Besson. Een 27-jarige Nederlands-Belgische actrice zei toen misbruikt te zijn door de filmmaker.