Regisseur Bryan Singer, bekend van de succesvolle X-Men-filmreeks, heeft preventief gereageerd op een artikel dat nog door het Amerikaanse tijdschrift Esquire gepubliceerd zal worden. In het artikel wordt Singer wederom beschuldigd van seksueel misbruik.

"Ik weet al een tijdje dat Esquire mogelijk een negatief artikel over mij gaat publiceren", schrijft de regisseur maandag op sociale media. "Ze hebben contact opgenomen met mijn vrienden, collega's en mensen die ik niet persoonlijk ken."

De 53-jarige Singer noemt het artikel een "roekeloze veronachtzaming van de waarheid" en zegt dat de aantijgingen al eerder naar buiten zijn gekomen en bovendien niet kloppen. "Het artikel plaatst uitspraken van 'bronnen' die beweren dat zij veel weten van mijn privéleven. (...) Ze doen een poging om een carrière te verwoesten. Een carrière die ik in 25 jaar heb opgebouwd."

"Bovendien komt het artikel precies uit rond de release van mijn film Bohemian Rhapsody (die op 24 oktober verschijnt, red.). Ik ben enorm trots op deze film en iedereen die hierbij betrokken is."

Regisseur eerder beschuldigd, liep uit op schikking

Singer werd in 2014 door Michael Egan beschuldigd van verkrachting. De rechtszaak liep uiteindelijk uit op een schikking en andere beschuldigingen werden ingetrokken.

Eind 2017 werd de filmmaker opnieuw beschuldigd van seksueel misbruijk. Toen beweerde Cesar Sanchez-Guzman dat Singer hem in 2003 aan boord van een jacht in een hoek duwde, hem dwong tot het hebben van orale seks en hem daarna verkrachtte. Sanchez-Guzman was destijds zeventien jaar oud. Ook dit werd door Singer ontkend.

Volgens Singer komen de beschuldigingen in het nog te verschijnen Esquire-artikel overeen met de eerder geuite aantijgingen.