Volgens actrice Rose McGowan is de #metoo-beweging "bullshit" en bestaat de beweging uit "losers". Zij doelt hiermee op sterren in Hollywood die publiekelijk hun steun hebben uitgesproken.

"Ik ken deze mensen. Ze zijn lafhartig. Zolang het er van de buitenkant goed uitziet, is dat genoeg voor hen", zegt McGowan in een interview met The Sunday Times. "Het zijn geen strijders, het zijn losers."

Bekende artiesten zoals Alyssa Milano - die samen met de actrice in Charmed speelde - zouden de beweging alleen maar steunen, omdat het goed voor de publiciteit zou zijn.

Ook Meryl Streep wordt niet gespaard. De 45-jarige McGowan, die een jaar geleden met haar aantijgingen aan het adres van Harvey Weinstein de #metoo-beweging in gang zette, uit nu kritiek op de 69-jarige actrice.

Streep zei in december dat zij niets heeft geweten van Weinsteins daden, maar volgens McGowan is dat onmogelijk. "Het is allemaal nep en dat weten zijzelf diep van binnen ook. Maar ze leven een leeg leven en wat mij betreft is dat hun straf."

Inmiddels heeft McGowan gezegd dat deze uitspraken "verkeerd zijn uitgelegd". Haar beweringen gelden volgens de actrice wel voor de Time's Up-beweging en Hollywood in het algemeen.