De politie in Las Vegas heropende maandag het onderzoek naar een mogelijke verkrachtingszaak in 2009, waarbij topvoetballer Cristiano Ronaldo betrokken zou zijn geweest.

De Amerikaanse recherche is op basis van informatie van het vermeende slachtoffer onlangs opnieuw aan de slag gegaan, laat de plaatselijke politie in een persbericht weten.

De politie in Las Vegas wil verder geen details over de zaak kwijt, behalve dat de melding over een seksueel misdrijf op 13 juni 2009 is binnengekomen.

Op dat moment kon het vermeende slachtoffer geen informatie geven over de plaats waar de verkrachting had plaatsgevonden en evenmin een beschrijving geven van de verdachte. Er werd wel een medisch onderzoek verricht.

Het Duitse weekblad Der Spiegel meldde vorige week dat de Amerikaanse vrouw Kathryn Mayorga een zaak begint tegen de 33-jarige Portugees, omdat zij in een hotel in Las Vegas tegen haar wil seks met hem zou hebben gehad. Ronaldo zou haar vervolgens 375.000 dollar zwijggeld hebben betaald.

Mayorga begon zaak na onthullingen Football Leaks

Volgens Der Spiegel is Mayorga een zaak begonnen vanwege eerdere onthullingen van Football Leaks. In een e-mail aan zijn advocaat beschreef de aanvaller van Juventus de bewuste nacht. "Ze zei herhaaldelijk 'nee' en 'stop', maar ik wilde niet luisteren."

De Amerikaanse zegt nog precies te weten wat hij destijds zei. "Na de daad vroeg hij aan mij of ik veel pijn had. Hij verontschuldigde zich en zei: 'Ik ben voor 99 procent goed, ik weet alleen niet wat ik aan moet met die 1 procent.'"

Ronaldo heeft het Duitse tijdschrift inmiddels via zijn advocaat in Duitsland aangeklaagd. Ronaldo's raadsman spreekt van één van de grootste schendingen van privacyrechten van de laatste jaren.

Vriendin Georgina Rodríguez steunt Ronaldo

Ronaldo heeft een relatie met Georgina Rodríguez, met wie hij in november vorig jaar een dochter kreeg. Rodríguez liet zondag op Instagram weten achter haar vriend te staan.

De vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar kreeg eerder een tweeling, die naar verluidt verwekt werd bij een Amerikaanse draagmoeder. Ook is hij vader van een achtjarige zoon, die eveneens via een draagmoeder verwekt zou zijn.

Sinds deze zomer speelt Ronaldo voor Juventus. De club nam hem over van Real Madrid. De aanvaller kwam eerder uit voor Manchester United en begon zijn loopbaan bij Sporting Lissabon.