Georgina Rodríguez laat weten vierkant achter haar vriend Cristiano Ronaldo te staan in de rel die ontstond nadat Kathryn Mayorga de topvoetballer ervan beschuldigde haar verkracht te hebben.

"Jij weet obstakels die op je pad komen altijd om te zetten in kracht, om aan te tonen hoe goed je bent. Dank je wel dat je ons elke wedstrijd zo laat genieten. Altijd meer en altijd beter. Ik hou van jou Cristiano", aldus Rodríguez op Instagram. Op de foto bij het bericht is ze te zien op de tribune van het stadion van Juventus, Ronaldo's voetbalclub.

Ronaldo ontkende alle aantijgingen eerder dit weekend in een video, waarin hij de beschuldigingen omschreef als "fake news". "Nee, nee, nee. Ze proberen mijn naam te gebruiken om zelf beroemd te worden. Het hoort erbij, maar ik ben een gelukkig man en alles gaat goed."

Het Duitse tijdschrift Der Spiegel bracht het verhaal van de Amerikaanse Mayorga. Zij stelt in 2009 in Las Vegas door de topvoetballer verkracht te zijn.

Ze beweert een bedrag van 325.000 euro van hem te hebben gekregen om het voorval stil te houden, maar zou nu door de #metoo-beweging toch geïnspireerd zijn geraakt om er een zaak van te maken. De advocaten van Ronaldo noemden de aantijgingen van de vrouw "schaamteloos illegaal".