Asia Argento zet haar betalingen aan Jimmy Bennett stop. In een verklaring laat haar advocaat weten dat de voormalige kindster niet hoeft te rekenen op meer dan de 250.000 dollar (zo'n 216.000 euro) die hij tot nu toe heeft gekregen van de actrice die hij van misbruik beschuldigt.

De Italiaanse actrice beweert dat het haar vriend, de inmiddels overleden televisiemaker Anthony Bourdain, was die een betalingsregeling met Bennett aanging. Hij zou haar daarmee willen hebben behoeden voor een schandaal.

Argento had niet lang voordat Bennett haar met de aantijgingen confronteerde zelf filmproducent Harvey Weinstein van verkrachting beschuldigd.

"Nu meneer Bourdain overleden is en niet in staat is zich uit te laten over zijn wens een potentieel schandaal te vermijden, zal Asia het niet toelaten dat er nog een deel van de schikking van 380.000 dollar (328.000 euro) wordt betaald aan Bennett, die al 250.000 dollar heeft ontvangen van Anthony Bourdain", aldus de raadsman van de actrice.

Argento ontkent in de verklaring opnieuw dat zij een seksuele relatie had met Bennett, die op zevenjarige leeftijd in een film haar zoon speelde. Ze noemt hun band "een langeafstandsvriendschap".

Eerder maakte Rain Dove, de partner van Argento's goede vriendin en eveneens Weinstein-beschuldiger Rose McGowan, sms'jes openbaar waarin de Italiaanse toegeeft wel degelijk seks te hebben gehad met Bennett. Wel stelt ze daarin dat ze niet wist dat haar voormalige tegenspeler minderjarig was toen dat gebeurde.