De vorige week in opspraak geraakte Leslie Moonves kan voorlopig aanblijven als topman van het Amerikaanse televisienetwerk CBS. 

Wel komt er een officieel onderzoek naar de beschuldigingen, zo heeft de raad van bestuur volgens The Hollywood Reporter maandag besloten.

Tot het onderzoek is afgerond, worden er geen verdere stappen ondernomen. Een vergadering van de aandeelhouders, die voor 10 augustus in de agenda stond, is tot nader order uitgesteld.

De 68-jarige Moonves leidt CBS sinds 2003. Hij geldt als een van de machtigste mannen in Hollywood. Vorige week publiceerde The New Yorker een artikel waarin zes vrouwen hem beschuldigen van seksueel wangedrag.

Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan het zoenen en aanraken van vrouwen tegen hun wil. De incidenten waarop de beschuldigingen betrekking hebben, zouden jaren geleden hebben plaatsgevonden.

In reactie op de onthullingen van The New Yorker zei Moonves zich ervan bewust te zijn dat hij "decennia geleden" vrouwen voor het hoofd kan hebben gestoten door avances te maken.

"Dat was fout, en daar heb ik spijt van. Maar ik heb altijd begrepen dat 'nee' ook echt 'nee' betekent, en daar heb ik ook naar gehandeld."