Henry Cavill heeft zijn excuses aangeboden voor een opmerking die hij maakte tijdens een interview in de Australische uitgave van het blad GQ. Daarin zei de Superman-acteur dat hij sinds de opkomst van de #metoo-beweging niet meer voor een praatje op vrouwen af durfde te stappen, omdat hij bang is beschuldigd te worden van verkrachting.

"Nu ik de reacties op een artikel gezien heb, in het bijzonder die over mijn ideeën over daten en de #metoo-beweging, wil ik mijn excuses aanbieden voor het onbegrip en de verwarring die hierdoor ontstaan is", aldus de acteur in een verklaring aan The Huffington Post.

"Het was niet mijn bedoeling om bot te zijn. Ik wil daarom graag duidelijk maken en bevestigen dat ik vrouwen hoog heb zitten, dat is altijd zo geweest en zal ook zo blijven, ongeacht of het om een vriendschap, professionele band of een relatie gaat."

Cavill heeft geleerd van zijn uitspraken, zo laat de 35-jarige acteur weten. "Ik zou nooit iemand moedwillig respectloos behandelen. Deze ervaring was een wijze les in context, nuance en journalistieke vrijheid. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst mijn punt duidelijk te maken over dit belangrijke onderwerp, dat ik met heel mijn hart steun."