De Amerikaanse nieuwszender CNN staat achter het nieuwsbericht dat het publiceerde waarin meerdere vrouwen acteur Morgan Freeman beschuldigden van ongewenst gedrag en seksuele intimidatie.

De advocaat van Freeman, Robert M. Schwartz, had CNN gesommeerd het bericht te rectificeren. Volgens de advocaat is het nieuws onjuist. CNN heeft de advocaat een brief gestuurd waarin het schrijft dat de zender ''volledig achter zijn verslaggeving staat en pogingen om de zender te intimideren en het zwijgen op te leggen agressief zal bevechten."

De nieuwszender meldde vorige week donderdag dat zeker acht vrouwen de 80-jarige Amerikaanse acteur van onzedelijke handelingen hebben beticht. Dat gebeurde tijdens het werk op de set of bij promotionele evenementen.

Volgens Schwartz heeft Chloe Melas, een van de schrijvers van het artikel, de vrouwen aangezet hun verhaal te doen. De journalist zegt dat Freeman ongepaste opmerkingen over haar figuur heeft gemaakt. Ze startte een onderzoek naar eventuele meerdere slachtoffers. Schwartz zegt dat er "substantieel" bewijs is dat Melas de gebeurtenissen heeft verzonnen.

Na het bekend worden van het nieuws bood Freeman zijn excuses aan. "Ik ben iemand die de behoefte voelt om vrouwen, maar ook mannen, op hun gemak te stellen", zei hij in zijn verklaring. Volgens de Shawshank Redemption-acteur heeft dat als gevolg dat hij "lichtvoetige" grapjes maakt die soms niet overkomen zoals hij ze bedoelt.