De advocaat van Morgan Freeman, de acteur die door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van seksuele intimidatie, heeft geëist dat CNN haar excuses aanbiedt. De nieuwszender publiceerde het verhaal waarin de aantijgingen naar voren kwamen.

Robert M. Schwartz wil dat CNN het verhaal rectificeert, omdat het artikel "is gebruikt om Freeman ten onrechte in een kwaad daglicht te stellen", schrijft Variety.

Volgens de advocaat heeft Chloe Melas, een van de schrijvers van het artikel, vrouwen aangezet om hun verhaal te doen. 

Melas was de initiatiefnemer van het artikel, nadat zij naar eigen zeggen tijdens een persinterview met de acteur ongepaste opmerkingen over haar figuur te horen kreeg. Zij startte vervolgens een onderzoek naar eventuele meerdere slachtoffers van Freeman. 

Intern onderzoek

Schwartz zegt dat er "substantieel" bewijs is dat de journaliste de gebeurtenissen heeft verzonnen of dat zij een "onschuldige opmerking flink uit proportie heeft getrokken". Volgens Schwartz bleek uit een intern onderzoek bij Warner Brothers, de producent van de film waarover het betreffende interview ging, dat zich geen voorvallen hebben afgespeeld gedurende de persinterviews. 

De advocaat eist ook dat de nieuwszender het gedeelte uit het verhaal rectificeert dat gaat over Lori McCreary, de vrouw met wie Freeman het productiebedrijf Revelations Entertainment heeft opgericht. Zij zou hebben bijgedragen aan een "gifitige" sfeer in het bedrijf. 

Reactie CNN

CNN heeft gereageerd op het verzoek van Schwartz. "De ongegronde beweringen van de advocaat van meneer Freeman zijn teleurstellend en lastig te rijmen met de verklaringen van meneer Freeman zelf", meldt de nieuwszender in de reactie.

"CNN blijft bij haar verhaal en zal krachtig reageren op elke poging van meneer Freeman of zijn woordvoerders om ons tegen te houden om dit belangrijke verhaal naar buiten te brengen."

Misplaatste opmerkingen

Vorige week publiceerde de nieuwszender op haar website het verhaal waarin acht vrouwen beweren door Freeman seksueel geïntimideerd te zijn. De acteur zou dit gedaan hebben op de filmset, tijdens promotours of op de werkvloer van Revelations Entertainment.

Volgens de vrouwen zou Freeman misplaatste opmerkingen hebben gemaakt over onder meer hun figuur en ook zou hij hen op ongepaste wijze hebben aangeraakt.

De acteur reageerde op de aantijgingen. "Ik ben iemand die de behoefte voelt om vrouwen, maar ook mannen, op hun gemak te stellen", zei Freeman in zijn verklaring. Volgens de Shawshank Redemption-acteur heeft dat als gevolg dat hij "lichtvoetige" grapjes maakt die soms niet overkomen zoals hij dit bedoelt.