Harvey Weinstein wordt aangeklaagd door Ashley Judd. De actrice, die als een van de eerste vrouwen opstond om publiekelijk te uiten dat de Hollywoodproducent haar seksueel misbruikt had, claimt dat haar loopbaan schade heeft opgelopen door Weinstein.

Omdat zij tegenstribbelde toen hij haar seksueel bejegende, zou hij haar op een zogenaamde 'zwarte lijst' hebben gezet, wat betekende dat er geen enkele acteerklus meer richting Judd kwam. "Ik ben hierdoor werk misgelopen en dus ook geld. Mijn naam is te grabbel gegooid, dat durf ik met zekerheid te zeggen", aldus de actrice in een interview met ABC News.

De aanklacht werd ingediend bij de rechtbank van Los Angeles en betreft onder andere de bekende Lord of The Rings-films van regisseur Peter Jackson. Hij beweert dat hem destijds werd verboden een aantal vrouwelijke actrices te casten voor zijn films, onder wie Judd. Waarom dat niet mocht, werd hem niet verteld.

Het geld dat Judd eventueel opstrijkt met deze zaak, wil ze allemaal doneren aan de Time's Up-beweging.

Niet belasterd

Een woordvoerder van Weinstein zei in een reactie dat de voormalig filmproducent ''mevrouw Judd noch heeft belasterd, noch zich met haar carrière heeft bemoeid''.

Wie is de omstreden Harvey Weinstein precies?
196
Wie is de omstreden Harvey Weinstein precies?