Actrice Jennifer Lawrence zou samen met journalist Catt Sadler bezig zijn met de ontwikkeling van een documentaireserie over de #metoo-beweging.

In gesprek met het Amerikaanse vrouwennetwerk The Wing onthulde de actrice vrijdag dat zij momenteel met Sadler werkt aan een serie.

Details hierover wilde Lawrence niet onthullen. Ook Sadler kon geen extra informatie over het project prijsgeven, toen The Hollywood Reporter haar hiernaar vroeg.

Andere bronnen melden aan de entertainmentsite dat het gaat om een documentairereeks, geïnspireerd op de #metoo- en Time's Up-beweging en het grote verschil in de hoogte van het salaris van mannen en vrouwen. Lawrence en Sadler zouden samenwerken met regisseur Stephanie Soechtig, die eerder documentaires regisseerde.

Meer tijd

Lawrence maakte onlangs bekend voorlopig te stoppen met acteren. Dat zou mogelijk betekenen dat zij meer tijd vrij heeft om te werken aan een dergelijk project.

Eerder liet Sadler al weten Lawrence "als een vriendin en als held" te zien. De Oscarwinnares, die volgens Forbes in 2016 de best betaalde actrice was, staat erom bekend zich hard te maken voor salarisgelijkheid in de filmindustrie.

Toen in 2015 diverse acteurssalarissen naar buiten werden gebracht door een hack op filmmaatschappij Sony, ontdekte Lawrence dat zij veel minder betaald kreeg dan haar mannelijke collega's. "Ik werd boos op mezelf, omdat ik faalde als onderhandelaar en te vroeg heb opgegeven."

Time's Up en #metoo

De Time's Up-beweging is een initiatief van ruim driehonderd vrouwen uit de entertainmentwereld. Het is een fonds waaruit juridische kosten van minder bevoorrechte slachtoffers van seksueel misbruik betaald zullen worden.

Het werd geïnitieerd naar aanleiding van de #metoo-beweging, die startte nadat diverse vrouwen filmbaas Harvey Weinstein beschuldigden van seksueel misbruik en intimidatie.