Paul Marciano, de oprichter van het modemerk Guess, zegt zich niet te herkennen in de beschuldigingen van Kate Upton.  Het model beweert dat hij zijn "macht heeft gebruikt om vrouwen seksueel en emotioneel te misbruiken".

Tegen TMZ zegt Marciano dat hij "geschockeerd" is door de aantijgingen. Hij beweert Upton "nooit te hebben aangeraakt." Ook zegt hij dat hij nooit alleen met haar is geweest.

"Als zij mij hier van beschuldigt, dan zijn er twee plekken om dit te verkondigen: in de rechtszaal of tegen de politie", stelt de Guess-eigenaar. 

Marciano stelt dat Upton de beschuldigingen wellicht uit wraak doet. Hij zegt dat het modebedrijf de samenwerking met het model heeft beëindigd nadat ze meerdere keren op de set verscheen toen ze "er vreselijk uitzag na 's nachts doorgehaald te hebben".

Teleurstellend

Het model liet via Twitter weten "het teleurstellend te vinden dat een iconisch vrouwenmerk als Guess nog altijd Paul Marciano als creative director heeft #metoo".

Upton werd in 2011 een zogenaamde 'Guess girl' en deed een aantal shoots voor het merk.

Het modelabel staat erom bekend oog te hebben voor jong talent. Zo werd Claudia Schiffer's loopbaan gelanceerd toen ze het gezicht van het merk werd in 1989. Ook Gigi Hadid kreeg haar eerste grote klus bij Guess. Veel beroemdheden stonden door de jaren heen model, onder andere Anna Nicole Smith, Drew Barrymore, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio en Laetitia Casta. Voor de nieuwste campagne van het merk is Jennifer Lopez het gezicht.