Harvey Weinstein heeft voor het eerst sinds maanden officieel gereageerd op de aantijgingen van seksueel wangedrag en misbruik die tegen hem zijn geuit. In een verklaring haalt de filmproducent hard uit naar actrice Rose McGowan.

"Voor alle duidelijkheid: Harvey Weinstein en zijn advocaten hebben ervoor gekozen om zich niet publiekelijk uit te laten over de vrouwen die Weinstein hebben beschuldigd van seksueel wangedrag. Ondanks het feit dat er genoeg bewijs is om aan te tonen dat deze beschuldigingen vals zijn," luidt de verklaring.

"Maar na het zien van de vertoning van Rose McGowan, die puur en alleen haar eigen boek via deze weg promoot, was het voor ons onmogelijk om hier niet op te reageren. Deze vrouw probeert de heer Weinstein zwart te maken met een grove leugen, die niet alleen door de heer Weinstein wordt ontkend maar ook door twee andere getuigen", aldus Ben Brafman, advocaat van Weinstein.

Volgens Brafman heeft McGowan dat gezegd tegen "de manager van mevrouw McGowan in de desbetreffende periode en collega-acteur Ben Affleck".

Tegen hen zou ze gezegd hebben verkracht te zijn door Weinstein. "Althans, dat zegt ze nu. In 1997 zei ze tegen haar toenmalige manager en collega-acteur Affleck dat seksueel contact wederzijds was," aldus Brafman.

McGowan was één van de eersten die zich uitsprak over het seksueel wangedrag van Weinstein. Inmiddels wordt de oud-studiobaas door meer dan zeventig vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik, variërend van intimidatie tot verkrachting.

Wie is de omstreden Harvey Weinstein precies?
196
Wie is de omstreden Harvey Weinstein precies?