De in de jaren tachtig populaire serie The Wonder Years zou zijn stopgezet vanwege een aanklacht van seksuele intimidatie tegen de toen 16-jarige hoofdrolspeler Fred Savage.

Dat stelt actrice Alley Mills, die de moeder van zijn personage Kevin Arnold speelde, in een zaterdag gepubliceerd interview met Yahoo. "Toen we de laatste aflevering draaiden, wist niemand op dat moment nog dat dit de allerlaatste zou zijn", stelt zij.

Een kostuumontwerpster die aan de serie werkte, diende echter een aanklacht in tegen Savage. Hij zou haar op dagelijkse basis verbaal en fysiek hebben lastiggevallen en ervoor gezorgd hebben dat zij werd ontslagen.

Mills noemt de zaak "volstrekt belachelijk". "Fred is en was een van de minst gemene, aardigste en liefste mensen die ooit op deze aarde heeft rondgelopen." 

#metoo

De actrice vergelijkt de zaak met de #metoo-beschuldigingen die nu worden geuit aan diverse personen in de entertainmentwereld.

"Sommige onschuldige mensen worden het slachtoffer van dit gedoe, het is behoorlijk bedrieglijk", zegt Mills. "Ik zou dit eigenlijk niet moeten vertellen, maar het maakt mij niets meer uit, omdat het zo lang geleden is."

Frustratie

Zender ABC en de acteurs ontkenden de aantijgingen toentertijd. De acteurs mochten van de zender niet over de zaak praten, tot grote frustratie van Mills. "We wilden het liefst allemaal op televisie schreeuwen: dit is totale onzin!"

The Wonder Years, die liep van 1988 tot 1993, toonde de besognes van een gezin eind jaren zestig. De sociale en historische veranderingen van die tijd werden bezien door de ogen van de 12-jarige Kevin.

De veelgeprezen serie, die in Nederland door de VPRO werd uitgezonden, won onder meer enkele Emmy's.