Volgens zijn schoonzus Alison Brie zijn niet alle aantijgingen aan het adres van James Franco waarheidsgetrouw. Dat verklaarde de GLOW-actrice in een interview op de rode loper van de SAG Awards.

Brie, die is getrouwd met Francos broer Dave, brak in het gesprek wel een lans voor alle vrouwen die naar buiten komen met verhalen over seksueel misbruik.

"Boven alles blijft het essentieel dat iedereen die zich slachtoffer voelt het recht heeft om die ervaring te delen", zei de actrice tegen E!. "Ik steun mijn familie natuurlijk, en niet alles waarover geschreven is, is waarheidsgetrouw, dus wachten we tot we alle informatie hebben. Maar natuurlijk is dit de tijd om te luisteren, dus dat is wat we proberen te doen."

Acteerleraar

Vijf vrouwen beschuldigen Franco ervan zich ongepast te hebben gedragen in zijn rol als acteerleraar en mentor. Hij zou onder meer kwaad zijn geworden als leerlingen aan de filmschool die hij oprichtte weigerden topless- of naaktscènes op te nemen. Volgens één van hen heeft hij ook een keer de bescherming die actrices dragen tijdens het filmen van seksscènes tijdens de opnames verwijderd.

De acteur heeft laten weten dat hij zijn "eigen kant van het verhaal" heeft, maar dat hij daar uit respect voor de #metoo-beweging niet mee in de publiciteit wil treden.