Rose McGowan verkoopt huis voor bekostiging Weinstein-proces

Rose McGowan moet haar huis verkopen om haar juridische strijd tegen Harvey Weinstein te bekostigen. Dat vertelde de actrice dinsdag bij de presentatie van haar aanstaande realityshow Citizen Rose.

McGowan was één van de eersten die zich uitsprak over het seksueel wangedrag van Weinstein. Inmiddels wordt de oud-studiobaas door meer dan zeventig vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik, variërend van intimidatie tot verkrachting.

Bij de presentatie van haar show dinsdag weigerde de Charmed-ster de naam van Weinstein uit te spreken. Ze noemt hem "het monster" of "HW". Ook in het programma zelf zal de naam van de filmproducent niet genoemd worden.

De uitgesproken actrice, die eerder de actie waarbij gasten van de Golden Globes in het zwart gekleed gingen uit protest tegen seksueel geweld "Hollywoodnepperij" noemde, liet weten niets op te hebben met het Time's Up-initiatief van 300 vrouwen uit Hollywood. Ze zei niet te geloven dat de verandering zal beginnen bij de machthebbers binnen Hollywood.

Lees meer over:
Tip de redactie