Russell Simmons (60), een van de belangrijkste personen uit de hiphopwereld, heeft aangekondigd zich terug te trekken uit zijn bedrijven. Hij wordt meervoudig van misbruik beschuldigd.  

Simmons wordt onder meer door schrijfster Jenny Lumet (dochter van filmmaker Sidney Lumet) ervan beschuldigd dat hij haar verkracht heeft. Dat zou in 1991 zijn gebeurd.

In een reactie laat de ondernemer volgens Variety weten een andere herinnering aan de gebeurtenis te hebben overgehouden. Simmons zegt niet gewelddadig, maar wel gedachteloos en ongevoelig te zijn geweest.

Lumet schrijft in een brief over haar ervaringen met Simmons. 

Aanranding

Eerder deze week kwam naar buiten dat ook het model Keri Claussen Khalighi door Simmons zou zijn aangerand. Simmons zou dat destijds samen met de eveneens in opspraak geraakte regisseur Brett Ratner hebben beraamd.

Simmons is medeoprichter van het legendarische platenlabel Def Jam en hielp onder anderen artiesten als LL Cool J en Beastie Boys naar de top. Ook was hij betrokken bij Run DMC van zijn broer Joseph Simmons, alias Run. Verder zette Simmons productiemaatschappijen en kledingmerken op. Zijn vermogen wordt geschat op meer dan 250 miljoen euro.